avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cu toate ca expertiza topografica judiciara intocmita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cu toate ca expertiza topografica judiciara intocmita in baza actelor depuse

buna ziua.va rog un raspuns.expertiza topografica judiciara mi-a dat dreptate fara echivoc. la insistentele partii adverse instanta i-a acceptat acesteia cererea de efectuare a contraexpertizei.avocatul meu a insistat sa nu i se admita cu argumente ,respectiv acte de vanzare cumparare si adeverinta primarie din 1954.nici nu am siguranta ca paratul va achita suma stabilita de instanta. problema este ca stau in stare de tensiune.este posibil ca cel ce efectuiaza contraexpertiza sa se lase influentat si sa nu tina seama de actele existente?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:28, 10 Aprilie 2009
in primul rand trebuie sa va linistiti - in cele din urma, daca actele dovedesc ca sunteti in drept, vi se va face dreptate. nu vreau sa va nelinistesc, dar eu am avut o sentinta de prima instanta care a ignorat pur si simplu concluziile expertizei topografice administrate in cauza, si asta fara sa se ceara o contraexpertiza. avea omul "muschi" de prima instanta! la apel s-au facut initial ca nu as fi platit taxa de timbru cu toate ca era depusa chitanta la dosar, dar in cele din urma la recurs s-a casat sentinta de apel si s-a trimis la rejudecare. in acel moment, completul de apel era sa spun asa "cu mainile legate" si nu a putut sa NU mai tina cont de expertiza, de argumentatia expertului in contextul legal si mi s-a dat dreptate. sa vedem acum daca mai face recurs adversarul, dar nu ma agit, pentru ca nu are nici un argument iar mie mi-a fost clar incalcata proprietatea.
expertul nu poate sa nu tina cont de probele administrate in dosar, el fiind chiar legat de ele, deci, daca actele dumneavoastra sunt "beton" atunci si contraexpertiza nu poate sa ajunga la concluzii diametral opuse fara ca expertul sa riste niste consecinte, inclusiv faptul ca ii puteti pretinde daune.
linistiti-va si aveti incredere in documentele dumneavoastra. sa nu uitam ca si paratii au drept la aparare, iar daca ei invoca motive si argumente care nu sunt pertinente, nu pot avea castig de cauza. dar asta nu inseamna ca nu pot solicita cele trei etape judiciare, poate doar cu intentia de a tergiversa inevitabilul, dar este dreptul lor, asa cum este dealtfel si dreptul nostru in situatia in care suntem nedreptatiti.
Dupa efectuarea expertizei si depunerea R.E.T. la dosar, aveti posibilitatea de a face obiectiuni care vor fi puse in discutia partilor, iar apoi, daca instanta va considera ca sunt intemeiate, le va admite si va obliga expertul sa raspunda la acestea.
De asemenea, aveti posibilitatea de a alege un expert consilier care sa participe la efectuarea contraexpertizei, sa verifice calculele si concluziile expertului si sa faca obiectiuni pertinente la R.E.T. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza in apel irina_270127 irina_270127 In fata instantei de fond s-a administrat proba cu expertiza juridica de specialitate, la care partea potrivnica mie nu a facut obiectiuni. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza formulate eronat nrobert13 nrobert13 Buna ziua! Sunt parte intr-un proces civil in care ma reprezint singur in materia granituire. Instanta a cerut o expertiza topografica, care s-a efectuat, iar ... (vezi toată discuția)
Mai pot solicita acum o contraexpertiza? ContSters338989 ContSters338989 Judecatorul a dispus efectuarea unei expertize tehnice si de evaluare asupra unui imobil . Am depus o cerer de precizare , dar nu m-a multumit nici raspunsul ... (vezi toată discuția)