Am urmatoarea problema: angajatorul imi datoreaza anumite drepturi contractuale de 5 ani in continuu, pana in 2012, cand a inceput sa se achite de ele.
Prin actiunea in instanta solicit sa imi fie platite toate drepturile restante, insa angajatorul ameninta ca va solicita prescrierea drepturilor mai vechi de 3 ani.
Insa situatia e absurda, de vreme ce in ultimii 2 ani au fost platite, nu poate pretinde ca cele mai vechi de 2 ani nu le recunoaste... de vreme ce este vorba despre aceleasi drepturi!
Intrebarea ar fi cumva cum explic instantei situatia asta, astfel incat sa se decida respingerea exceptiei de prescriptie extinctiva?
Prescripţia se întrerupe printr-un act voluntar de executare sau prin recunoaşterea, în orice alt mod, a dreptului a cărui acţiune se prescrie, făcută de către cel în folosul căruia curge prescripţia. (art.2537 pct.1 C.civ.)
Asa mi se pare si normal. Insa o sa vina la instanta sa zica ca platile respective au fost pur si simplu din vointa lui... si n-au nicio legatura cu ceea ce cer eu.
Cand cineva este rau intentionat, poate gasi siretlicuri mult mai numeroase si mai puternice decat onestitate cuiva care spune adevarul. Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Nu se pot face plati dintr-o firma "ca asa vrea el". Toate platile se fac in baza unor acte contabile justificative care mentioneaza scopul pentru care s-a efectuat plata.