avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat energetic
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat energetic

Am un apartament inchiriat (ca proprietar) ,iar contractul va expira in curand.Pot face un Act Aditional de prelungire a Contractului pentru a nu mai fi nevoie de certificat energetic,pentru ca la incheierea unuia nou va trebui sa fac acest certif.energetic,din cate stiu eu.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:42, 23 Ianuarie 2014
Da, ori faceti act de aditional, ori lasati tacita relocatiune sa isi produca efectele, caz in care contractul va fi considerat incheiat pe perioada nedeterminata.

Oricum eu consider un abuz din partea organelor de stat solicitarea acelui certificat energetic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator
Am intrebat la adiminstratia financiara si mi-au spus ca tot trebuie certificat energetic la prelungirea contractului.Exista temei legal?
Nu exista temei legal.

Temeiul legal se refera la "La data înregistrării contractului de vânzare-cumpărare, respectiv de închiriere"., ceea ce nu este cazul la dvs.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator
Multumesc.Deci pot depune Actul Aditional de prelungire a Contractului de Inchiriere fara Certificat Energetic si ei trebuie sa-l inregistreze si sa-l ia in considerare.
Dpmdv , DA.
Insa de ce insistati sa depuneti act de prelungire? In Codul civil exista tacita relocatiune, daca chiriasul continua sa stea acolo si dvs. sa incasati banii, contractul de inchiriere se considera prelungit automat.
V-au spus de la finante ca daca nu faceti act aditional va scot ei din oficiu de la impozit? Sau cum?

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere mihaela495 mihaela495 Buna ziua, In calitate de proprietar (persoana fizica) am incheiat un contract de inchiriere cu un chiras (PJ). Contractul a fost inregistrat la Finante si ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune ContSters365386 ContSters365386 Am inchiriat o locuinta unei firme.Termenul:1 an.Garantie : echivalent chirie pe 2 luni.Contractul prevede ca prelungirea sa se face prin manifestarea ... (vezi toată discuția)
Neprelungire contr. inchiriere punct de lucru claudia_d claudia_d Buna ziua, Ce raspuns putem da cuiva care are un contract de inchiriere pe un punct de lucru (NU este si sediu social) si care nu a prelungit contractul, desi ... (vezi toată discuția)