avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mod de calcul CCC ambii parinti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mod de calcul CCC ambii parinti

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia fiecarui parinte in situatia in care fiecare va sta acasa cu copilul mai putin de un an. Daca mama opteaza pentru CCC 1 an (pana face copilul 1 an), indemnizatia poate ajunge pana la 3400 lei, iar imediat dupa opteaza tata pentru CCC 1 an (pana face copilul 2 ani), indemnizatia poate ajunge pana la 3400 lei?
Sau indemnizatia va fi pentru fiecare dintre ei maxim 1200 lei, avand in vedere ca in total vor fi 2 ani?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:57, 19 Ianuarie 2014
1. Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia este de 85% din veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) dar nu mai mult de 3.400 lei.

2. Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia este de 85% din veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) dar nu mai mult de 1.200 lei.

3. - ATENTIE: Optiunea pentru CCC aleasa initial nu mai poate fi modificata.
- Daca mama a ales CCC pana la 1 an nu este posibil sa stea ea un an si tatal apoi inca un an.

4. - Daca ati ales CCC pana la 1 an iar tatal copilului nu intra cel putin o luna in CCC atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile. (adica veti sta in CCC pana la 11 luni).
- Daca veti relua activitatea inainte de a implini copilul 11 luni veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

5. Indemnizatia pentru CCC se calculeaza separat pentru fiecare parinte in functie de veniturile sale din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil dianabos dianabos Buna seara! Incep prin a specifica ca sunt insarcinata in 18 saptamani si urmeaza sa nasc in jurul datei de 18 aprilie 2014. 1. Inca nu am inteles daca ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie crestere copil tatici Mavrosicu Mavrosicu Buna seara. Sunt o mamica aflata in concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani. Deoarece ma aflu la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului luisa26 luisa26 intrebarea mea este daca se calculeaza 85% din salarul fiecarei mamici sau este un sla standard fix 600ron. la salarul meu de 950 ron bani in mana cat ar fi ... (vezi toată discuția)