avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintarea Intreprinderei Individuala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintarea Intreprinderei Individuala

As vrea sa infiintezi o intreprindere individuala in Romania, dar nu sunt cetatea roman. Am citit pe net ca orce cetacea care locuieste in EU poate infiinta. Asta asa este?
Daca eu lucrez in 8 ore si atunci pot sa infiintezi o intreprindere individuala? Si daca nu, atunci ce intreprindere pot sa infiitez si cum? De aceea im trebuie pentruca vreau sa dau factura.

Muntumesc:)
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 02:09, 11 Aprilie 2009
OUG 44/2008 arata ca În temeiul dreptului la liberă iniţiativă, al dreptului la liberă asociere şi al dreptului de stabilire, orice persoană fizică, cetăţean român sau cetăţean al unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spaţiului Economic European, poate desfăşura activităţi economice pe teritoriul României, în condiţiile prevăzute de lege.
Activităţile economice pot fi desfăşurate în toate domeniile, meseriile, ocupaţiile sau profesiile pe care legea nu le interzice în mod expres pentru libera iniţiativă.
- Persoanele fizice pot desfăşura activităţile economice după cum urmează:
a) individual şi independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei întreprinderi familiale.
Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale trebuie să aibă un sediu profesional pe teritoriul României, în condiţiile prevăzute de lege. Orice activitate economică desfăşurată permanent, ocazional sau temporar în România de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale trebuie să fie înregistrată şi autorizată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezident in romania - pfa? liana_lascu liana_lascu Un cetatean strain, casatorit cu un cetatean roman, si deci implicit rezident in romania, poate fi persoana fizica autorizata? (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala darabontcsilla darabontcsilla Buna ziua, as dori sa stiu, daca o intrep. individ. obligatoriuare numele persoanei, care o infiinteaza, sau, poate avea optiuni, ca si o firma tip srl. ... (vezi toată discuția)
Comert / autorizatie - persoana fizica Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. As vrea sa stiu, care este cea mai avantajoasa si in acelasi timp, legala varianta pentru o persoana ... (vezi toată discuția)