avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... infiintare INTREPRINDERE INDIVIDUALA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

infiintare INTREPRINDERE INDIVIDUALA

Buna ziua, as dori sa stiu, daca o intrep. individ. obligatoriuare numele persoanei, care o infiinteaza, sau, poate avea optiuni, ca si o firma tip srl. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 14:50, 8 Decembrie 2009
Desi ORDONANŢa DE URGENŢÃ nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale nu specifica in mod expres acest lucru, ca si in cazul PFA, titularul II fiind persoana fizica-comerciant, logic ar fi ca denumirea II sa coincida cu numele persoanei fizice titulare.

ART. 4
Persoanele fizice prevăzute la art. 3 alin. (1) (- ART. 3
(1) În temeiul dreptului la liberă iniţiativă, al dreptului la liberă asociere şi al dreptului de stabilire, orice persoană fizică, cetăţean român sau cetăţean al unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spaţiului Economic European, poate desfăşura activităţi economice pe teritoriul României, în condiţiile prevăzute de lege.) - pot desfăşura activităţile economice după cum urmează:
a) individual şi independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei întreprinderi familiale.
ART. 2
În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
g) întreprindere individuală - întreprinderea economică, fără personalitate juridică, organizată de un întreprinzător persoană fizică;
ART. 9
(1) PFA, întreprinzătorul persoană fizică titular al întreprinderii individuale şi întreprinderea familială au sediul profesional declarat prin cererea de înregistrare în registrul comerţului şi de autorizare a funcţionării.
(2) Pentru stabilirea sediului profesional este necesar ca PFA, titularul întreprinderii individuale sau oricare membru al întreprinderii familiale, de la caz la caz, să deţină un drept de folosinţă asupra imobilului la adresa căruia acesta este declarat.
ART. 23
Întreprinzătorul persoană fizică titular al întreprinderii individuale este comerciant persoană fizică de la data înregistrării sale în registrul comerţului.

Nici L.26/1990 privind registrul comertului nu prevede posibilitatea alegerii altei denumiri:

Efectuarea inregistrarilor
ART. 13*)
(1) Cererea de inmatriculare a unui comerciant persoana fizica autorizată şi intreprindere individuală in registrul comertului va cuprinde:
a) numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul, cetatenia, data si locul nasterii, starea civila si activitatea comerciala anterioara;
b) firma comerciala si sediul acesteia;
c) obiectul comertului, cu precizarea domeniului si a activitatii principale, astfel cum sunt prevazute in autorizatia pentru exercitarea comertului;
d) numarul, data si organul emitent al autorizatiei pentru exercitarea comertului.

La preluarea activitatii de catre succesor, se va face mentiunea in registrul comertului conf. L26/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma angajez la un pfa? ciupop ciupop Buna ziua, Sunt inginer de profesie ,lucrez cu carte de munca si as vrea sa ma angajez in paralel,ca secretara,2-4 ore pe zi , la un PFA .Ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent suflete.unite suflete.unite Cine ne poate ajuta sa aflam care este lista profesiilor liberale in vigoare si in ace act normativ o gasim? Multumim pentru intelegere Suflete Unite pentru ... (vezi toată discuția)