avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere pe rol

Trebuie repusa o cerere pe rol suspendata pentru ca nu s-a indeplinit cerintele instantei la timp. Inainte de aceasta a fost aprobata o cerere de ajutor public judiciar cu reducere 50% plata esalonata pe 3 ani.
Acum la repunerea pe rol trebuie sa achit 1/2 din taxa judiciara de timbru? In conditiile in care taxa e foarte mare si a fost odata aprobata cererea de ajutor public judiciar.
Ce posibilitati am ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 09:15, 19 Ianuarie 2014
Eu as depune impreuna cu cererea de repunere pe rol si o noua cerere de ajutor public judiciar, daca sunt indeplinite conditiile din O.U.G. nr. 51 din 2008.
Sunt de acord, dar cum ramane cu .........cererea de ajutor public judiciar se acorda odata pe an?
Ati inteles gresit textul de lege. Nu este vorba de o astfel de limitare. Limitarea se refera la suma care nu poate fi depasita intr-un an de zile.

Citez:

Ajutorul public judiciar se poate acorda, separat sau cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6.
Valoarea ajutorului public judiciar acordat, separat sau cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6 lit. a)-c), nu poate depasi, in cursul unei perioade de un an, suma maxima echivalenta cu 10 salarii minime brute pe tara la nivelul anului in care a fost formulata cererea de acordare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa de timbru judiciar pentru actiune partaj succesiune instanta nikole tablet nikole tablet Buna ziua! Se pot obtine scutiri la taxa timbrului judiciar pentru un pensionar, pentru actiunea in instanta a partajului initial in cazul succesiunii? ... (vezi toată discuția)
Un sfat pe tema taxei de timbru pentru recurs viktorV viktorV Stimati Forumisti, Un sfat va rog : Fata de exceptia [u]perimarii[/u], ridicata netemeinic, - din oficiu si admisa de instanta de fond, - dupa necitarea ... (vezi toată discuția)
Cerere de ajutor public judiciar paragois paragois De cate ori se poate cere si beneficia de ajutor public judiciar( taxa de timbru). Va multumesc! (vezi toată discuția)