1. ”Continuarea prestării muncii, după expirarea termenului pentru care s-a încheiat contractul, de exemplu, când încadrarea temporară s-a făcut într-un post al cărui titular se află în concediu de boală, dar ulterior s-a pensionat, are semnificaţia încheierii unui nou contract de muncă, de această dată, pe durată nedeterminată, prin acordul părţilor şi numai dacă, al încadrării iniţială, a susţinut examenul sau concursul cerut de lege. Dacă angajatul nu a susţinut examenul sau concursul, în cazul în care această formă de verificare este obligatorie, încadrarea pe durată nedeterminată nu este legală, deoarece aceasta constituie o modalitate de eludare a legii, care instituie obligativitatea verificării în acest fel. În cazul contractului pe durată determinată încheiat pentru o activitate cu caracter temporar sau sezonier, continuarea prestării muncii, după expirarea termenului are ca efect prelungirea contractului iniţial prin"tacita reconducţiune", în aceleaşi condiţii, până la încheierea sezonului.” (Acest punct de vedere a fost susţinut în literatura de specialitate şi confirmat în practica judiciară - S. Ghimpu, Al.Ţiclea, Dreprul Muncii, Editura All Beck, Bucureşti, p.208, Tribunalul Mun.Bucureşti, sec.civ., dec.nr. 311/1992, în Culegere de decizii pe anul 1992, p.183-184 )
2. La expirarea duratei pentru care a fost incheiat, c.i.m. pe durata determinata inceteaza de drept, angajatorul neavand obligatia de a prelungi durata acestuia sau de a decide incheierea unui nou c.i.m.
intrebarea era daca pot solicita demisie fara preaviz,avand in vedere ca a incetat c.i.m. iar eu am lucrat in continuare peste 30 de zile.conform c.i.m am dreptul la 7 zile de concediu.daca nu mi este de acord cu demisia fara preaviz cele 7 zile de concediu pot fi incluse in perioada de preaviz?
Nu aveti cum sa solicitati asa ceva, intrucat nu ati mai avut raport de munca.
Demisia fara preaviz este incidenta numai in anumite situatii , nu si in situatia in care angajatorul nu mai prelungeste durata unui c.i.m.
La expirarea duratei pentru care a fost incheiat, c.i.m. pe durata determinata inceteaza de drept, angajatorul neavand obligatia de a prelungi durata acestuia sau de a decide incheierea unui nou c.i.m.