avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Problema TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Problema TVA

o societate care nu aplica sistemul TVA la incasare are facturi neachitate la un furnizor care aplica sistemul,astfel ca nu a dedus TVA-ul aferent acelor facturi.
Intrucat termenul de 90 zile a fost depasit, furnizorul a fost obligat sa colecteze TVA-ul si sa-l vireze.
Avand in vedere acest fapt, societatea care nu aplica are dreptul sa deduca TVA-ul acestor facturi care nu au fost achitate sau trebuie sa astepte pana la achitare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 15:29, 19 Ianuarie 2014
Trebuie sa astepte achitarea facturilor.
of........ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de rambursare tva elena-ramona elena-ramona Buna ziua, In cazul unei rambursari de tva, cum se tine cont de facturile neachitate la furnizor? (vezi toată discuția)
Polemica tva la incasare nicu9999 nicu9999 Buna seara sau dimineata, am avut o polemica cu cineva refiritoare la tva la incasare: eu am o firma care de la 01.01.2013 va plati tva la incasare, - cand ... (vezi toată discuția)
Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)