avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren agricol

Tatal meu a fost proprietar al unui teren agricol impreuna cu o sora, un frate si mama vitrega. Terenul a fost dat in arenda unei societati comerciale, prin contract, pana in 2017.
Tatal meu , sora lui si mama vitrega au decedat. Pamantul a ramas sa fie lucrat in continuare de catre firma cu care a incheiat contractul.
Cum as putea sa intru in dreptul de mostenitor si sa vand partea care imi revine din acel teren ?
Mentionez ca din partea tatalui meu, sunt singura mostenitoare, din partea sorei lui, un mostenitor, iar mama vitrega a avut doua fiice care au murit si ele.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ramona38 , utilizator 18:30, 27 Ianuarie 2014
trebuiesc dezbatute succesiunile, atentie daca copii mamei vitrege au avut copii trebuie sa vina la mostenirea bunicii
dupa ce dezbateti succesiunile sa duceti in instanta sa vi se desparta titlul de proprietate, pentru ca inteleg ca pe titlul de proprietate erau trecute alaturi de tatal dvs. si aceste persoane.
Prin mostenire se preiau atat drepturile dar si obligatiile ceea ce face ca dvs. impreuna cu ceilalti mostenitori sunteti tinuti de acel contract pana la expirare. O eventuala reziliere se poate face in conditiile contractuale.
Multumesc pentru raspunsuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune: bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama, s-a recăsătorit, între ... Borota Sorin Borota Sorin Succesiune: Bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama,s-a recăsătorit,între timp au murit pe rând mama vitregă(acum 12 ani),tata(acum 5 ani) și mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune ion01 ion01 In 1997 am cumparat o casa (CU CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE) de la o persoana in varsta, necasatorita, fara parinti in viata si fara copii. In 2009 mi-a ... (vezi toată discuția)
Drepturi de pe proprietate teren agricol ContSters378070 ContSters378070 Bună seara, Mama mea a mostenit 2 hectare de pamant dupa decesul bunicii, acum 8 ani. Bunica avea 4 hectare, avand doua fiice, ar reveni cate 2 ha.pt ... (vezi toată discuția)