avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic

In martie 2010 am intrat in somaj tehnic, dupa care in somaj norma- 9 luni. In timpul somajului am ramas insarcinata si m-am incadrat la fix pentru a putea primi indemnizatia de crestere copil. Am nascut pe 06.03.2011. Intrebarea mea este daca firma de unde am plecat prin somaj tehnic face angajari- pe acelasi post de pe care am plecat eu, este obligata prin lege sa ma reangajeze, sau sa considere CV-ul meu prioritar? Adica am vreo facilitate in sensul acesta?
va multummesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 19 Ianuarie 2014
Conf art 74 alin 1 CM in termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectivă are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reînfiinţat în aceeaşi activitate, fără examen, concurs sau perioadă de probă.

Cred ca au trecut deja cele 45 de zile calendaristice.B-)
Nu exista nicio astfel de obligatie in sarcina angajatorului daca este vorba despre o concediere individuala.
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere urmata de reangajare Dialore Dialore Cu data de 03 dec un salariat a fost concediat (desfiintarea postului) iar cu data de 12 dec se doreste reangajarea acestuia (conditiile care au dus la ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa desfiintarea postului mihaela.lupascu mihaela.lupascu La cat timp dupa desfiintarea postului se poate angaja o persoana pe postul respectiv ? (vezi toată discuția)
Angajari dupa concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului monik monik in cazul in care se concediaza un salariat pt motive neimputabile lui, exista vreo prevedere legala care spune ca angajatorul nu poata angaja noi persoane in ... (vezi toată discuția)