avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere urmata de reangajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere urmata de reangajare

Cu data de 03 dec un salariat a fost concediat (desfiintarea postului) iar cu data de 12 dec se doreste reangajarea acestuia (conditiile care au dus la concedierea respectivului s-au schimbat), pers respectiva doreste sa revina la munca. Pot face reactivarea ctr in baza art 74 din CM (desi n-a fost vorba de o concediere colectiva) sau trebuie sa incheie un alt ctr de munca cu societatea. Astfel o sa apara de 2 ori pe statul de plata, cu aceasi functie si nu stiu daca decl 112 va permite acest lucru.

Art. 74. [noi angajari dupa concedierea colectiva]
(1) In termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectiva are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba.
(2) In situatia in care in perioada prevazuta la alin. (1) se reiau aceleasi activitati, angajatorul va transmite salariatilor care au fost concediati de pe posturile a caror activitate este reluata in aceleasi conditii de competenta profesionala o comunicare scrisa, prin care sunt informati asupra reluarii activitatii.
(3) Salariatii au la dispozitie un termen de maximum 5 zile calendaristice de la data comunicarii angajatorului, prevazuta la alin. (2), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 11 Decembrie 2014
Nu se face nicio reactivare, ci se incheie un nou c.i.m. cu data de incepere a activitatii data de 12.12.2014.

Nu are nicio legatura articolul invocat cu situatia prezentata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva ion_mariuca ion_mariuca daca la un punct de lucru sunt concediat toti salariati din motive neimputabile lor , se pot aduce ati salariati in locul celor concediati de la alt punct de ... (vezi toată discuția)
Angajati rechemati la munca Diana_B Diana_B Buna ziua, Ce obligatie are angajatorul fata de angajatii ale caror posturi au fost desfiintate datorita desfiintarii punctului de lucru in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Angajari dupa concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului monik monik in cazul in care se concediaza un salariat pt motive neimputabile lui, exista vreo prevedere legala care spune ca angajatorul nu poata angaja noi persoane in ... (vezi toată discuția)