avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare sau contract de comodat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare sau contract de comodat?

Buna seara! Vreau sa imi cumpar o masina (dacia) inmatriculata in romania. Problema este ca nu pot sa o trec pe numele meu pt ca trebuie sa platesc taxa de mediu sau cum se numeste.Cum asi putea sa circul cu ea fara sa am probleme cu politia ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:10, 21 Ianuarie 2014
Sa circulati puteti incheia un contract de comodat cu proprietarul autovehiculului, daca circulati numai in tara comodatul il puteti face sub semnatura privata daca vreti sa iesiti cu autoturismul in strainatate in forma autentica la notar. Insa atentie asta nu inseamna ca sunteti proprietarul masinii si de aici alte consecinte in caz de accidente si alte evenimente rutiere cu autivehicului precum si plata impozitului .....
Vreau sa circul cu ea doar in tara. Impozitul si cheltuielile de intretinere (asigurare, rovinieta, itp) o sa fie suportate de mine. Dar eu o sa dau de ex 5000 lei pe ea . Daca fac doar contract de comodat cu propietarul este posibil ca la terminarea perioadei de comadot sa imi zica sa i-o dau inapoi, si raman si fara bani si fara masina :). Cum pot face dovada ca eu i-am dat banii? Se poate specifica asta in contractul de comodat? Care este perioada maxima pe care se poate face un contract de comodat?
Comodatul este un imprumut de folosinta cu titlu gratuit, nu se transmite proprietatea bunului. Faceti un contract de imprumut cu gaj mobiliar pe masina pentru suma pe care o dati.
puteti sa imi descrieti mai in detaliu va rog frumos ce presupune acest contract adaptat la situatia mea?
Consultati un avocat sau mergeti la un birou notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum circul cu aceleasi numere? mossano mossano Salut! treaba sta cam asa: vreau sa cumpar o masina si datorita taxei de mediu vreau sa circul cu aceleasi numere, masina ramanand pe numele propietarului. ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara schimbarea proprietarului kkmak kkmak Vreau sa vand un auto(mai exact un Pick-Up Dacia 1.9Diesel) si avend taxa de mediu extraordinar de mare pe langa cat de veche este masina,daca cumparatorul nu ... (vezi toată discuția)