avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divort in care o parte este cu resedinta in UE
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divort in care o parte este cu resedinta in UE

buna ziua,
in cazul in care introduc o cerere de divort, in care partenerul meu are resedinta in Germania, mai sunt obligata sa fac medierea?
daca da, cum se va face instiintarea paratului? as putea sa trec peste aceasta etapa?
Buna ziua,
Nu se poate trece.
Cel care va face informarea de mediere ii trimite scrisoare cu confirmare de primire la adresa din germania si daca nu vine incheie un proces verbal in acest sens.
multumesc foarte mult ptr rasp. Medierea se plateste? comunicarea se face prin posta sau prin consulat?
Comunicarea se face prin posta cu confirmare de primire (posta romana sau curier rapid); daca cealalta parte vine la informare, mediatorul emite certificatul de informare, daca cealalta parte nu vine la informare, mediatorul emite procesul-verbal la care ataseaza confirmarea de primire de la posta. Sedinta si emiterea documentelor mai sus-mentionate sunt gratuite. Puteti stabili impreuna cu partenerul dvs din Germania o data/ora a sedintei la care sa va prezentati impreuna la mediator. Daca nu puteti face acest lucru, atunci il mandatati pe mediator sa se ocupe de toate demersurile privitoare la invitarea partenerului dvs in baza unui contract de premediere, iar dvs suportati costurile.
va mai deranjez cu o intrebare. pentru pensie de intretinere, este necesara medierea?
multumesc

Alte discuții în legătură

Divort refuzat lllucci lllucci Buna seara!Am si eu o intrebare!Sotul meu are o amanta si vrea sa sivorteze sa isi refaca viata.Avem un copil de cinci ani.Daca nu ii acord divortul ce se ... (vezi toată discuția)
Copil cu parinti necasatoriti giglia giglia Doi tineri necasatoriti au impreuna un copil mai mic de 1 an.Relatia dintre ei nu merge in ciuda eforturilor si a tentativelor de a alcatui o familie.In ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor in urma unei relatii de concubinaj. corina_iliescu corina_iliescu Am trait cu tatal copilului 17 ani fara a exista o casatorie legala. Acum 9 ani am dat nastere baiatului nostru pe care tatal l-a recunoscut. Copilul ... (vezi toată discuția)