avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru comision de intermediere
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru comision de intermediere

Buna ziua,

As avea nevoie de opinii legate de urmatoarea speta:
- comisionul de intermediere pentru produse de economisire - creditare ar putea intra in serviciile enumerate la art. 141 din Codul fiscal?


ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării

(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
a) prestările următoarelor servicii de natură financiar-bancară:
1. acordarea şi negocierea de credite, precum şi administrarea creditelor de către persoana care le acordă;
2. negocierea garanţiilor de credit ori a altor garanţii sau orice operaţiuni cu astfel de garanţii, precum şi administrarea garanţiilor de credit de către persoana care acordă creditul;
3. tranzacţii, inclusiv negocierea, privind conturile de depozit sau conturile curente, plăţi, viramente, creanţe, cecuri şi alte instrumente negociabile, exceptând recuperarea creanţelor;

Alte discuții în legătură

Pay point comision facturat cu sau fara tva? loredanaalina loredanaalina Intr-un magazin alimentar (caen 4711) se instaleaza un aparat pay point. Cei care se ocupa de pay point au cerut un bilet la ordin pentru suma de 5000 ... (vezi toată discuția)
Administrare credite bubuanca bubuanca am urmatoarea intrebare si va rog sa ma consiliati: eu sunt societate din Ro care prestez servicii de administrare credite acordate de o societate bancara ... (vezi toată discuția)
Ca ptr.neplatitor de tva barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Sint o microintreprindere neplatitoare de tva.Activitatea este prestari servicii pe baza de comision.(asemanatoare unei agentii de turism) As dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)