La momentul solicitarii dreptului de restituire a proprietatii conform legii 10 mama a fost bolnava si o vecina i-a facut in asnul 2001 cererea catre primarie. Ea a uitat ca mama are o fiica si am si eu dreptul. Primaria a facut notificarea doar pe numele mamei. Din cate stiu eu pierd partea mea daca nu am facut cererea in termenul respectiv.
Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva cu sanse de reusita.
Multumesc pentru un raspuns.
Ca raspuns la raspunsul meu de mai sus. Am citit si eu Legea 10 si am inteles ce inseamna echivalentul acela.
Am citit si articolul 4 aliniatul 4 din lege in care este specificat ca cel care a fost notificat intra in posesia intregii cote de mostenire luind si ce se cuvine celorlalti care nu au depus notificare in termen. Cazul nostru.
Nu pricep de ce avocati spun ca noi pierdem partea mea.
Intr-un final am inteles si eu ce e cu situatia in care cu gratie ma gasesc.
Noi am acceptat mostenirea si nu mai eram mostenitoare la data notificarii ci proprietare. Deci restituirea nu se poate face dupa art. 4 alin. 4 si trebuie sa apelam la instanta pentru a incerca sansele de a fi numite mostenitoare si nu proprietare, pentru a ne incadra in acel art. 4. Altfel, numai cel care a facut notificarea ia doar partea care apare in actele lui.
Multumesc tuturor pentru implicare.