avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este dreptul a 2 minore atunci cand tatal lor a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este dreptul a 2 minore atunci cand tatal lor a murit intr-un incident in unul din Penitenciarele din Romania?

Buna ziua! As dorii sa-mi spune-ti va rog cum as putea obtine dreptul celor doua fetite minore intr-un proces care dureaza de 4 ani si nu s-a rezolvat nimic pana acum. Tatal celor doua fetite a fost arestat pentru o infractiune savarsita pe drumurile publice pentru ca nu detinea permis de conducere pedeapsa sa fiind de 1 an si 3 luni. Acolo in penitenciar a fost pus in camera cu alti 10 detinuti,toti fiind condamnati pentru savarsirea unor fapte deosebit de grave deoarece nici unul nu avea condamnare sub 10 ani. Desii am inteles ca fiecare detinut este repartizat in camera in functie de pedeapsa savarsita nu a foast asa cu toate ca sotul meu,tatal a celor doua fetite figura conform unui proces verbal atasat la dosarul care se afla pe rol in instanta ca cu 4 zile inainte de producerea incidentului a fost mutat din acea camera dar din pacate nu a fost asa. Incidentul a avut loc in data de 22.11.2009 zi in care au fost alegerile pentru presedinti iar sotul meu trebuia sa iasa la vot dar nu a mai apucat sa iasa deoarece a fost batut de catre un detinut din camera,asa sustin cei de la penitenciar dar adevarul doar D-zeu il stie si cei de acolo binenteles,numai ca ei nu se considera absolut deloc vinovati,desii instanta mi-a dat castig de cauza obligand astfel asa zisul inculpat in solidar cu ANP-ul la plata cheltuielilor de inmormantare,a daunelor morale cat si a unei pensii lunare pentru cele doua fetite minore. ANP-ul a facut apel mai departe spunand ca ei nu se constituie ca parte responsabila civilmente si ca cei de la penitenciar ar trebuii sa raspunda pentru cele intamplate. De aceea as dorii sa stiu ce demersuri ar trebui sa urmez pentru a castiga drepturile fetitelor mele pentru aceasta drama care le-a marcat pe viata ramanand fara tatal lor la niste varste foarte fragede de 5 si respectiv 1 an si 10 luni,atat aveau atunci cand s-a produs tragicul incident.Va dati seama ca fetita cea mica nici nu a apucat sa-si cunoasca bine tatal ca a si ramas fara el. Va multumesc,anticipat.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 22:38, 8 Februarie 2014
Este posibil ca problema dvs. sa nu se finalizeze bine in tara.
Aveti posibilitatea de a ajunge la Curtea Europeana a drepturilor omului dupa ce se vor finaliza procedurile judiciare in tara
Va trebui insa sa aveti multa rabdare si speranta.
Statul raspunde deoarece persoana detinuta se afla in custodia sa.
Este un caz foarte dificil daca gardianul l-a omorat in bataie.
Va multumesc foarte mult pentru sfatul dat. Dosarul acum se afla pe rol la Curtea de Apel Brasov pentru ca mai bine de un an m-am judecat cu un detinut din camera care de fapt nu era adevaratul vinovat dar fiind obligat a luat fapta asupra sa,astfel dosarul a ajuns si la Inalta Curte de Casatie si Justitie de la Bucuresti dupa care s-a intors din nou la Tribunalul Brasov pentru ca s-a gasit asa zisul vinovat de incident.Astfel in cele din urma au introdus si ANP-ul ca fiind parte responsabila civilmente desi eu cand am deschis actiunea in instanta l-am inclus pentru ca normal inainte de toate cei de la Penitenciar sunt vinovatii si apoi cel care sustin ei ca l-au batut. Dvs. crede-ti ca voi reusii in cele din urma sa castig drepturile celor doua fetite minore? Iar daca nu voi reusii aici in tara cum voi putea proceda pentru a ajunge dosarul mai departe la Curtea Europeana? Va multumesc inca o data.
Asta e Romania! Sa ajunga in Penitenticar pentru ca a condus fara permis desi nu s-a intamplat nimic grav, nu a existat nici o urmare a faptei. mai mult, a decedat, este de neacceptat.S-a incalcat in primul rand dreptul la viata , ATAT LUI si lui cat si minorelor.
APOI DREPTUL LA UN PROCES Echitabil, sa va judecati din 2009.... !! etc.
In 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii irevocabile, aveti dreptul sa va plangeti la CEDO.
Problema e ca CEDO solutioneaza un proces dupa minim 5 ani.
Fiind insa vorba de 2 minori, poate veti avea prioritate.
Va multumesc pentru sfat. Aveti perfecta dreptate doar la noi in Romania se poate intampla asa ceva. Va dati seama prin ce trauma trec aceste doua fetite care nici nu au apucat bine sa isi cunoasca tatal pentru ca erau foarte mici cand s-a produs incidentul cea mare avea 5 ani iar cea mica 1 an si 9 luni. Nu inteleg insa ce legi sunt in Romania? Ce drepturi au aceste doua fetite? Chiar nu intereseaza pe nimeni de tragedia lor? As dori sa va intreb in cazul in care nu o sa obtin castig de cauza aici la noi in tara cum ar trebui sa procedez pentru a ajunge la CEDO? Care ar fi demersurile pe care ar trebui sa le urmez si dvs. in calitate de avocat imi puteti spune daca in final o sa reusesc sa obtin castig de cauza daca se va ajunge la CEDO?Va multumesc inca o data.
Inteleg ca este vorba de un proces penal si nu de unul civil.
In civil AnPR ar fi putut fi chemat in judecata oricum dupa estimarea mea.

Nu am inteles de ce s-a trimis inapoi dosarul la prima instanta.

Alte discuții în legătură

Noul cod penal 2014 marystanga marystanga Buna ziua as dori sa apelez din nou la sfaturile d-voastra si anume sa-mi spuneti daca noul cod penal ma v-a afecta in procesul care este pe rol in instanta? ... (vezi toată discuția)
Omor calificat marystanga marystanga Buna seara. In anul 2008 in luna octombrie tatal a doua fetite minore in varsta de 29 de ani a fost arestat deoarece a fost prin fara carnet la volanul unei ... (vezi toată discuția)
Recurs in casatie - exista sanse sa fie admis? marystanga marystanga Buna ziua as dori din nou sa va intreb ceva lagat de un dosar penal. Pentru inceput sa va spun despre ce este vorba si anume acum 5 ani sotul meu a fost prins ... (vezi toată discuția)