avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Infiintare centru educational
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Infiintare centru educational

Buna ziua, as dori sa stiu, pentru infiintarea unui centru educational care va avea activitati, ateliere, cursuri diverse - engleza, bucatarie, creativitate - pentru copii intre 2 si 5 ani, dupa ora 17 la sediul unei gradinite. Mentionez ca nu este vorba despre infiintarea unei gradinite, asa cum s-ar putea crede. Gradinita deja exista, dupa program se doreste realizarea unor alte activitati pentru copilasi - cleinti si gradinitei sau altii.
Ma intereseaza:
1. daca trebuie infiintata o asociatie sau poate fi un SRL pe baza carui sa se infiinteze acest centru educational;
3. daca nu, ce forma juridica si economica legala trebuie sa imbrace acest centru;
2. ce coduri CAEN ar trebui inregistrate.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
ada32, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 23:57, 26 Ianuarie 2014
Nu puteti infiinta un centru educational privat in cadrul unei gradinite de stat. Daca acea gradinita are spatii de inchiriat, le puteti inchiria, dar nu puteti beneficia de bunurile gradinitei pentru nevoile societatii dv. Prescolarii nu sunt clienti, sunt beneficiarii serviciilor de educatie din unitatea de invatamant.
Ca forma de organizare, poate fi un ONG, dar puteti lucra in parteneriat cu gradinita, sub supravegherea cadrelor didactice ... e artificiu, dar nu e recomandat, mai ales ca sunt scandalurile care sunt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
elena138, utilizator
Va multumesc pentru raspuns, indraznesc totusi sa mentionez ca este vorba din start despre o colaborare cu o gradinita PRIVATA nicidecum una de stat. Si as prefara sa adopt varianta LEGALA pentru mine, din acest motiv intrebam ce si cum sa infiintez.
Nu pot avea sediul social undeva si punctul "de lucru" in alta parte, respectiv la gradinita privata?
Gradinita PRIVATA isi doreste sa colaboreze cu mine astfel:
- dupa ora 17, as plati chirie pentru spatiu. nu ma intereseaza dotarile, atelierele cu copii nu presupun utilizarea dotarilor, ci doar o sala cat mai goala, doar cu masa si scaune. eu vin cu meseel, scaunele, toate materialele si cu inca o persoana pentru a ma ajuta la activitati;
- gradinita inacaseaza chiria si "profita" de capitalul de imagine pe care copilasii adusi de mine la activitati, ALTII decat cei ai gradinitei, il vor genera.
Deci o colaborare win-win, LEGALA zic eu, cu o gradinita PRIVATA.
Imi cer scuze daca nu m-am facut clar inteleasa de la inceput.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
ada32, utilizator
Daca vorbim de gradinita privata, este aplicabila legislatia invatamantului numai in ce priveste procesul instructiv-educativ. Ceea ce tine de administrarea spatiilor, de contractele pe care aceasta le incheie, de serviciile pe care le inchiriaza, se supune dreptului comun.
Prin urmare, puteti sa aveti si sediul social acolo.
Succes!
Va multumesc pentru raspuns!
Cu drag! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acreditare gradinita particulara de limba germana jingoi jingoi Buna ziua,m-ar interesa sa infiintez o cresa si/sau o gradinita particulara de limba germana,si m-ar interesa cam ce acte mi-ar trebui pentru ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong pentru activitati de formare profesionala popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua doresc sa infiintez o asociatie sau un ONG care sa aiba ca si activitate un centru de formare profesionala. Mentionez ca detinem un ONG si ... (vezi toată discuția)
Introducere brusc avans si taxa inscrieri gradinita Legalitate_1 Legalitate_1 Buna ziua Cu o saptamana inainte de a incepe gradinita, directorul a trimis contractul de servicii cu oferta educationala cu urmatoarol text: ¨Din anul ... (vezi toată discuția)