avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit forfetar pentru societati declarate fara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit forfetar pentru societati declarate fara activitate

se aplica vreun impozit firmelor fara activitate?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Turtoi , Consultant managementul calitatii 10:57, 27 Iunie 2009
Inca nu se stie, asteptam sa vedem ordonanta.
lidiaelenaolaru a scris:

se aplica vreun impozit firmelor fara activitate?
multumesc


Conform proiectului de ordonanta se aplica impozit si firmelor fara activitate. Formularea suna: "... cu cifra de afaceri pana la..."[/i]

Sa vedem insa ce va "spune" actul normativ.
Daca nu ai activitate nu ai nici cifra de afaceri, deci nu se impoziteaza.
Cifra de afaceri (CA) reprezintă totalul vânzărilor realizate (facturate) pe parcursul unui exerciţiu fiscal. Cifra nu include TVA-ul facturat.

Cifra de afaceri cuprinde suma totală a veniturilor din operaţiunile comerciale efectuate de firmã, respectiv vânzarea de mărfuri şi produse într-o perioadă de timp determinată.În cuantumul cifrei de afaceri nu se includ veniturile financiare şi veniturile exceptionale. În termeni corecţi, cifra de afaceri reprezintă suma veniturilor aferente bunurilor livrate, lucrărilor executate, serviciilor prestate, precum şi a altor venituri din exploatare,mai puţin rabaturile,remizele şi alte reduceri acordate clienţilor. Notiunea de cifră de afaceri poate fi abordată pe mai multe categorii:cifra de afaceri totală, cifra de afaceri medie, cifra de afaceri marginală şi cifra de afaceri critică, fiecare dintre acestea evidenţiind câte un aspect referitor la activitatea firmei Cifra de afaceri totală(CA)reprezintă volumul total al afacerilor unei firme, evaluate la preţurile pieţei, respectiv încasările totale.Ea cuprinde totaliatea veniturilor din vânzarea mărfurilor şi produselor, executarea lucrărilor şi prestarea serviciilor într-o perioadă de timp.
Cum a afirmat dcozma
Daca nu ai activitate nu ai nici cifra de afaceri, deci nu se impoziteaza.
ghola a scris:

Cum a afirmat dcozma
Daca nu ai activitate nu ai nici cifra de afaceri, deci nu se impoziteaza.



Art 32 - (2) Contribuabilii, cu excepţia celor prevăzuţi la alin.(1) al prezentului articol, art.13 lit.c)-e), art. 15 şi la art.38, la care impozitul pe profit este mai mic decât suma impozitului minim pentru tranşa de venituri totale corespunzătoare, prevăzute la alin.(3), sunt obligaţi la plata impozitului la nivelul acestei sume.
(3) Pentru aplicarea prevederilor alin.(2), sumele corespunzatoare impozitului minim, stabilite în funcţie de veniturile totale înregistrate la data de 31 decembrie a anului precedent, sunt următoarele:
Venituri totale anuale (lei) Impozit minim annua(lei)
0 - 52.000 2.200

Deci la venituri (profit) de zero lei, se platesc 2200 lei anual.
La profit (venit) 0, impozitul pe profit (venit) este 0, deci este mai mic decat impozitul minim. In acest caz, se va plati impozitul minim corespunzator fiecarei transe de venit.
Daca la 31.12.2008, veniturile totale sunt 0, firma va plati 2200 lei pe anul 2009 (asta in cazul in care impozitul pe profit aferent anului 2009 este mai mic de 2200 lei).

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de afaceri bogymania bogymania Vreau sa ridic o problema care nu stiu daca a mai fost abordata. Mi-am infiintat un S.R.L. anul trecut, mai exact pe data de 5 decembrie 2008 este ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)