avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere facuta de avocatul reclamantului
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere facuta de avocatul reclamantului

Buna ziua ,
Sunt parte intr-un proces (parat) si am fost instiintata printr-o scrisoare sa merg in alta localitate la un cabinet de mediator la ,, sedinta de informare privind beneficiile medierii".
Problema este ca ca acel mediator il reperzinta ca si avocat in cauza pentru care sunt chemata in instanta pe reclamant.
Pe scurt avocatul reclamantului e si mediator si reprezentant(avocat)al reclamantului.
Ce sa fac sa merg sau sa nu merg la mediere?
Pot folosi daca nu merg (la mediere) in instanta faptul ca mediatorul este in acelasi timp si avocatul reclamantului pentru a ma putea apara?
Va multumesc
Dar poate reclamantul doar si-a ales domiciliul procesual la cabinetul av. care este si mediator iar in instanta va intra un alt avocat. In aceasta situatie considerati ca ca se mai poate pune pb exceptiei inadmisibilitatii ?
Va multumesc pentru raspunsuri.
O sa se prezinte si in intsnta in calitate de avocat deoarece in dosarul pe care l-a facut si a inaintat cauza apare plangerea prealabila semnata si parafata de aceasi persoana adica mediatorul -avocat, cat si imputernicirea avocatiala facute tot de aceasi persoana.
Iar pe portalul judecatoriei apare reclamantul x prin avocat (numele avocat mediatorului).
Iar la chemarea la notar facuta tot de aceasta persoana (reclamant) venita de la sediul unde are cabinet avocatul-mediator mi-a vent un plic pe care apare scrisul avocatului cu acea invitatie semnata in dreptul reclamantilor tot de avocat fara nici un antet stampila nimic oficial ca si o mica scrisorica , eu m-am gandit sa pun in acel plic o felicitare si sa o pun la dosar si sa spun in instanta ca aia(felicitarea) am gasit in el nicidecum inviatia la notariat .
O zi buna , inca o data multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Sedinta de informare- mediere a avut loc saptamana trecuta.E incheiata prin neprezentare iar la semnatura reclamantilor apar doua semnaturi total diferite de cele din antecontractul(inscris sub semnatura privata) ce a dus la acest litigiu.La mediator apare stampila avocatului(insa cu inscriptia mediator..) ce ii reprezinta cat si semnatura.Acest act il are pus si la dosar reclamantul (i-a fost cerut de judecator).Precizez in acest dosar care se gaseste la instanta nu este deact o imputernicire avocatiala pe numele avocat- mediatorului.
Intr-un alt litigiu cu aceasi reclamanti pe aceasi cauza insa cu cea care pretind ei ca a vandut (litigiu pierdut de acestia, reclamanti din cauza lipsei de folosinta a vanzatoarei)medierea a fost facuta de acelasi avocat(reprezentant) - mediator.
In concluzie aceasi cauza judecata pana in momentul de fata de doua ori (fond si apel) avand ca parti aceasi reclamanti avocat-madiator , iar acum din nou fond insa litigiu cu mostenitorii.
E o poveste foarte lunga cu un inscris sub semnatura privata facut in 2010 care abea dupa moartea asa zisei vanzatoare(2013) s-au gandit respectivii ca trebuie mers in instanta ca sa li-se dea o hotarare ce tine loc de act autentic.
Mortul s-a dus acum trag mostenitorii .........
Va multumesc pt intelegere si raspunsuri.
Stimata doamna,

In fata evidentei confirmate de catre dvs., in afara de ridicarea exceptiei respective in instanta, mai puteti face si o plangere la Consiliul de mediere. In plangere descrieti situatia de fapt, atasati procesul verbal de informare si delegatia avocatiala din care reiese ca este vorba de aceelasi dosar/litigiu si solicitati ca mediatorul sa raspunda disciplinar. Pentru cercetarea reclamatiei se va intruni o comisie disciplinara care va cerceta cazul. Atat dvs. cat si mediatorul, veti fi invitati, separat, pentru a da lamuri si eventuale detalii cu privire la faptul sesizat.

Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Servitute-obligativitatea medierii? Manole Dumitru Manole Dumitru In cazul unei actiuni cu obiect de judecata \\"servitute\\", introdusa pe cale principala la 01.08.2013, este obligatorie \'\'Sedinta de Madiere\\"???=D> (vezi toată discuția)
Medierea si contractele pe care le poate incheia mediatorul ONEA21 ONEA21 cine poate sa- mi spuna ce fel de contrcte de mediere se pot incheia la un cabinet de mediere. (vezi toată discuția)