avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Informatie intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Informatie intabulare

Buna ziua,ma intereseaza daca intabularea se face gratuit cum s a spus.Si ce acte sunt necesare.Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 21:53, 22 Ianuarie 2014
Nu se face gratuit.
Pentru inscriere in cartea funciara (intabulare) este necesar sa aveti documentatia cu numarul cadastral, efectuata de un expert cadastru, actele de proprietate in copie legalizata, un certificat fiscal. Taxele sunt de 120 lei, iar documentatia cadastrala functie de expert. Daca imobilul in cauza are la baza si o autorizatie de constructie mai nou obtinuta taxa este ceva mai mare, de 0,15% din valoarea imobilului.
Gratuit inseamna defapt taxe 0 la OCPI doar in cazul in care detineti doar titlu de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate face cartea funciara silvester1 silvester1 am chemat pe cei de la primarie pentru a face masuratorile in vederea intocmirii cartii funciare.au venit au masurat,au zis ca trebuie luata masuratoarea prin ... (vezi toată discuția)
Cadastru Dobre Alin Dobre Alin Buna ziua imi poate spune cineva cum pot face cadastrul unui apartament daca blocul nu are Cadastru sau cum pot vinde acest apartament neavand Cadastrul ? ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)