Buna ziua. Am fost sanctionat cu amenda contraventionala si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile. Dupa contestatie am primit aceasta solutionare: Admite în parte plângerea. Înlocuieşte sancţiunea amenzii contravenţionale aplicată petentului prin procesul verbal de contravenţie seria- încheiat de IPJ , cu sancţiunea „Avertismentului”. Cu apel.
Precizez ca nu am primit hotararea, solutia este preluata de pe portal. Ce ar trebui sa inteleg legat de suspendarea dreptului de a conduce, ramane in vigoare ?
Am mers la politie si am intrebat ca sa fiu sigur si o sa mi se ia permisul...mai am doua intrebari daca se poate.
1)Au zis de la politie sa merg in 15 zile de la data primirii cu hotararea stampilata "definitiv si irevocabil" si cu permisul pentru a-l preda. La judecatorie mi-au spus ca imi pot pune stampila la 30 de zile dupa data postei. Daca duc permisul la politie alaturi de hotarare dupa astea 30 de zile si nu la 15 cum au spus ei,risc ceva?
2)De ce acte am nevoie pentru recuperarea banilor si unde trebuie sa ma adresez? De asemenea,daca am platit 225 lei in 48 de ore,voi recupera 225 sau 450 ?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor ! O zi cat mai buna !
1) 30 de zile in plus. Solicitati un certificat de grefa la judecatorie si predati permisul insotit de certificat.
2) De hotararea definitiva, procesul verbal de constatare a contraventiei, chitanta cu care ati achitat, cartea de identitate (toate in copii).
Va prezentati cu o cerere si actele mentionate la serv. taxe si impozite de care apartineti cu domiciliul.
Daca ati achitat 225 de lei cati credeti ca va vor inapoia?:slap: Statul nu este institutie de binefacere!:)
Multumesc mult. Legat de ultima fraza,am zis sa intreb,oricum la cate prostii face statul asta si cate taxe platim ca sa fim prostii lui ar cam trebui sa faca si fapte de binefacere. Va multumesc inca odata pentru amabilitate !