avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Denuntare contract vanzare cumparare incheiat in afara ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Denuntare contract vanzare cumparare incheiat in afara spatiilor comerciale

Parintii mei au incheiat din ignoranta un contract de vanzare cumparare in afara spatiilor comerciale. Nu am dat bani, nici nu am primit produsul si dorim sa denuntam unilateral acest contract.
Termenul este de 7 zile lucratoare, de a trimite prin recomandata cu confirmare de primire cererea.
Puteti sa imi spuneti daca exista un model de cerere de denuntare si daca trebuie sa pun in plic si contractul in original?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:50, 22 Ianuarie 2014
Faceti o Notificare reziliere contract. Formulati-o folosindu-va de ceea ce este scris in contract la beneficiar, adica
Subsemnatul (sau Subsemnatii, daca este completat pe numele amandurora) , domiciliati in ........ - deci tot ce scrie la datele de identificare ale clientului - prin prezenta va notificam rezilierea contractului de prestari servicii (sau cum este denumit) cu nr. ..... din data de ............. conform art. ..... din contractul menţionat mai sus (cred ca scrie in contract de acele 7 zile lucratoare de la care incepe sa curga contractul) .

Trimiteti si contractul inapoi daca vreti, in opinia mea nu este nevoie. Nu uitati sa respectati conditiile pe care le-ati scris deja: plicul expediat recomandat cu confirmare de primire si in termenele in termenele precizate mai jos:

Ordonanta nr. 106/1999 rep. in 2008 privind contractele incheiate in afara spatiilor comerciale.
Art.9
(1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul, in termen de 7 zile lucratoare, care incepe sa curga:
a) de la data incheierii contractului, daca aceasta este concomitenta cu data livrarii produsului;
b) de la data incheierii contractului de prestari servicii;
c) de la data primirii produsului de catre consumator, daca livrarea a fost efectuata dupa data incheierii contractului.
(2) Partile pot stipula in contract un termen mai mare decât cel prevazut la alin. (1), daca considera necesar.
(3) Pentru a-si exercita dreptul de denuntare unilaterala, consumatorul trebuie sa anunte comerciantul, in scris, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, data expedierii acesteia trebuind sa se incadreze in termenul prevazut in contract. Anuntarea comerciantului exonereaza consumatorul de orice obligatie, cu exceptia celei de a inapoia comerciantului produsele livrate, contractul considerându-se desfiintat.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract impus- reziliere contract viciu de consimtamant marian_chipu marian_chipu Buna seara, Doresc sa aflu daca in urma semnarii unui contract de vanzare-cumparare cumparatorul se poate razgandi . Pun aceasta intrebare deoarece mama ... (vezi toată discuția)
Escrocare batrani cu tratamente "miraculoase" Retardila Retardila Soacra-mea a participat benevol, invitata fiind la o prezentare medicala constand in evaluarea circulatiei sanguine si a altor probleme de circulatie.... A ... (vezi toată discuția)
Returnare produs f. scump achizitionat (din ignoranta) baimareanul baimareanul Buna ziua. In urma cu mai multe zile (mai mult de 10), mama mea a achizitionat de la un reprezentant al unei [b]firme (posibil[/b][b] gen M-L-M)[/b] un ... (vezi toată discuția)