avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Escrocare batrani cu tratamente \\"miraculoase\\"
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Escrocare batrani cu tratamente "miraculoase"

Soacra-mea a participat benevol, invitata fiind la o prezentare medicala constand in evaluarea circulatiei sanguine si a altor probleme de circulatie.... A fost convinsa sa semneze un contract de 4.500 lei pentru cumpararea unui aparat care regleaza tensiunea si circulatia arteriala, bonus fiind un pat de masaj.
Soacra, fiind de buna credinta si avand 83 de ani, a semnat un contract pe care inca nu l-am vazut si a platit un avans de 100 lei.
Mie mi se pare o escrocherie majora, dar daca cineva s-a mai intalnit cu asemenea situatie sa-mi spuna daca se mai poate iesi din ea, soacra-mea neavand posibilitatea financiara de a achita suma contractata.
Repet, mie mi se pare o escrocherie care se bazeaza pe credulitatea si bolile inerente varstei inaintate.
Multumesc pentru orice sfat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:25, 30 Iunie 2015
Daca a semnat contractul nu cred ca mai are ce sa faca.
Doar amiabil puteti rezolva problema deoarece in justitie e foarte complicat...
Am mai avut subiecte asemanatoare pe forum. Banuiesc ca e vorba de un contract incheiat in afara spatilor comerciale, prezentarea facandu-se nu la magazinul lor ci in veo sala de conferinte sau ceva de genul asta.
Faptul ca nu are si ea un exemplar din contract si nici produsele nu i-au fost livrate o ajuta, il poate rezilia si acum sau daca nu, in 7 zile de cand primeste produsul.

Ordonanta nr. 106/1999 rep. in 2008 privind contractele incheiate in afara spatiilor comerciale.
Art.9
(1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul, in termen de 7 zile lucratoare, care incepe sa curga:
a) de la data incheierii contractului, daca aceasta este concomitenta cu data livrarii produsului;
b) de la data incheierii contractului de prestari servicii;
c) de la data primirii produsului de catre consumator, daca livrarea a fost efectuata dupa data incheierii contractului.
(2) Partile pot stipula in contract un termen mai mare decât cel prevazut la alin. (1), daca considera necesar.
(3) Pentru a-si exercita dreptul de denuntare unilaterala, consumatorul trebuie sa anunte comerciantul, in scris, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, data expedierii acesteia trebuind sa se incadreze in termenul prevazut in contract. Anuntarea comerciantului exonereaza consumatorul de orice obligatie, cu exceptia celei de a inapoia comerciantului produsele livrate, contractul considerându-se desfiintat.

Notificarea poate avea forma asta (modificati-o daca doriti, nu e batuta in cuie):

Subsemnata..............., domiciliata in .................. prin prezenta va notific rezilierea contractului incheiat in data de ........... la prezentarea facuta de firma dvs. in locatia ..................... conform art. 9, c) din Ordonanta nr. 106/1999 rep. in 2008.
Prin urmare, va rog sa nu imi expediati produsele X si Y si de asemenea va rog sa imi restituiti suma de 100 de lei platita cu titlu de avans cu chitanta nr. ....../........

In caz contrar ma voi adresa ANPC.

Data, semnatura
Multumesc mult, am trimis un e-mail catre ei si urmeaza sa facem ce ne-ati recomandat!
Cred ca asta e singura solutie pana cand escrocii pot face ce vor in Romania!
Multumesc din nou!
Cu placere :)
Asteptati raspunsul lor si reveniti. In caz ca e nesatisfacator, pasul urmator e reclamatia la ANPC insa doar pentru recuperarea avansului. De platit pretul nu au cum sa va oblige sa o faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract impus- reziliere contract viciu de consimtamant marian_chipu marian_chipu Buna seara, Doresc sa aflu daca in urma semnarii unui contract de vanzare-cumparare cumparatorul se poate razgandi . Pun aceasta intrebare deoarece mama ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract vanzare cumparare incheiat in afara spatiilor comerciale alexandra_kawa alexandra_kawa Parintii mei au incheiat din ignoranta un contract de vanzare cumparare in afara spatiilor comerciale. Nu am dat bani, nici nu am primit produsul si dorim sa ... (vezi toată discuția)
Contract la distanta Mihaela Enache Mihaela Enache Am facut greseala sa cumpar un produs de pe un site de electrocasnice. Am primit un produs cu vicii serioase. E vorba de un aparat de masaj de tipul relax and ... (vezi toată discuția)