avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna

Am si eu o intrebare referitoare la diurna
Daca am o suma de 32.5 lei diurna trebuie sa aduc bonuri pentru suma cheltuita?
Va rog daca se poate sa imi dati si un paragraf din lege care sa stiu clar daca trebuie sa aduc bonuri/facturi pentru diurna.
Inteleg ca trebuie adus la transport,cazare. Dar nu stiu cum e cu diurna.
Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:16, 22 Ianuarie 2014
pentru diurna nu se aduc documente justificative. doar pentru cazare, transport si alte cheltuieli pe care societatea are convenit prin contract colectiv de munca sau regulament intern ca le deconteaza in cazul deplasarilor. Dar pentru diurna de 32.5 lei nu trebuie documente justificative. ce depaseste diurna de 32.5 lei oricum se baga la salariu si se impoziteaza.
Pentru diurna nu se aduce niciun fel de decont , diurna este decontata in baza ordinului de delegatie.
Persoana trimisă în delegare sau detaşare este obligată să obţină pe ordinul de serviciu, de la unitatea la care se deplasează, viza şi ştampila conducătorului unităţii sau înlocuitorului acestuia, indicând data şi ora sosirii şi a plecării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna cristyna_i cristyna_i Buna ziua, Am o lucrare in afara localitatii unde firma isi are sediul social, la circa 80 km. Firma nu are alt punct de lucru, este inregistrata cu lucrari la ... (vezi toată discuția)
Pot primi diurna Andusa Andusa Pot primi diurna dacă lucrez la o firma din alt județ,dar au lucrări în localitatea în care locuiesc? (vezi toată discuția)
Decontari 14 14 am si eu o problema urgenta va rog mult.....seful meu a plecat in strainatate in delegatie si a cerut la plecare 100 euro. Cum firma nu are cont in valuta a ... (vezi toată discuția)