avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O societate poate desfasura unul din obiectele ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O societate poate desfasura unul din obiectele secundare de activitate?

Am cerut la Registrul Comertului furnizarea de informatii privind o societate comerciala.In raportul istoric al firmei apare la CERERE MENTIUNI din data de 22.04.2008 inscrisa in RC la data de 16.05.2008 pe langa majorarea de capital si activitate principala la domenii de activitate codul CAEN 4120
Intrebarea mea este daca din aceasta CERERE DE MENTIUNI rezulta ca aceasta firma a obtinut autorizatia de functionare pentru codul CAEN 4120 in data de 22.04.2008 sau 16.15.2008.Pana la aceasta data nu a putut desfasura aceasta activitate prevazuta in acest cod CAEN?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 21:06, 13 Aprilie 2009
Activitatile pe care o unitate doreste sa le desfasoare trebuie sa faca obiectul unor autorizari de la Registrul Comertului.
Obiectele de activitate autorizate sunt cuprinse intr-un certificat constatoator, inclusiv activitatea principala.
In cazul in care activitatea dorita a se desfasura nu este cuprinsa in statutul unitatii se intocmeste un act aditional de completare obiect de activitate si se depune si cererea de autorizare a acestuia.
Intrebarea privea desfasurarea unor activitati care sunt deja inregistrate ca obiecte secundare de activitate.
Iar raspunsul era ca poate desfasura o activitate inscrisa in obiectul de activitate al unitatii in masura in care este autorizata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate firma? ContSters79057 ContSters79057 Daca o firma are ca obiect de activitate principala un cod CAEN 5224 si peste 100 coduri CAEN activitati secundare printre care si cod CAEN 4120. Dupa ... (vezi toată discuția)
Cod caen talmacel talmacel Buna ziua, Daca codul caen la firma il am 4120- Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale pot sa facturez servicii de electrica ... (vezi toată discuția)
Activitate principala arielle81 arielle81 Am rugamintea de a imi spune daca in cazul unei societatii cu o singura activitate principala, aceasta are dreptul sa se foloseasca si de celelalte activitati ... (vezi toată discuția)