Buna ziua,
Angajatul si-a efectuat integral concediul de odihna.
In ce caz nu va restitui la firma indemnizatia pt concediul necuvenit , atunci cand pleca din firma in cursul anului ?
In acest caz, situatiiel in care un salariat nu trebuie sa restituie indemnziatia de CO trebuie sa fie prevazute in reg.intern sau in ccm aplicabil angajatorului.
De exemplu, in HG nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare se prevede :
Art. 14
(1) În cazul în care, după ce salariatul a efectuat concediul de odihnă, contractul său de muncă a încetat din motivele prevăzute la art. 130 alin. (1) lit. i), j), k), l) şi art. 135 din Codul muncii, acesta este obligat să restituie unităţii partea din indemnizaţia de concediu corespunzătoare perioadei nelucrate din anul pentru care i s-a acordat acel concediu.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică:
a) salariaţilor care au desfăcute contractele de muncă în baza art. 135 din Codul muncii, din cauza stării sănătăţii, constatată prin certificat medical, iar unitatea nu le-a putut oferi o altă muncă corespunzătoare stării sănătăţii şi calificării profesionale;
b) femeilor care au desfăcute contractele de muncă în baza art. 135 din Codul muncii, pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 7 ani;
c) salariaţilor pentru care, după desfacerea contractului de muncă în temeiul art. 130 alin. (1) lit. j) din Codul muncii, a intervenit achitarea, anularea urmăririi penale sau încetarea procesului penal ori a urmăririi penale.
Intr-adevar, HG nu este actualizata cu noile reglementari din Codul Muncii.
1La ce va referiti cand spuneti "noile reglementari ", adica ar mai trebui adaugate si alte situatii?
2.Ordonanta aceasta nu este obligatorie pt soc comerciale ?
1. Noile prevederi se refera la articolele din Codul Muncii invocate in HG . Acestea nu mai exista, intrucat noul Cod al Muncii a intrat in vigoare la 1 martie 2003.
2. HG se aplica , in general, salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare. HG nu se aplica sectorului privat.
Concediu de odihna
roxanas
La cate zille de concediu de odihna are dreptul in anul 2014, un functionar public care se pensioneaza pentru limită de varstă in luna martie 2014? Dar daca ... (vezi toată discuția)