Buna ziua domnilor initiati in jurisprudenta,drept penal,civil,etc....In cursul zilei de astazi am gasit in cutia postala o hartie in care mi se comunica ca prin ordonanta din 14.01.2014 a acestui parchet s-a dispus neineceperea urmaririi penale fata de dvs. in temeiul disp.aart.230 rap.la art.10 lit.b 1 Cod Procedura Penala,art.18' Cod Procedura Penala
Si mi s-a dat o amenda de 500 lei in baza art.91 C.p
Domnilor dar nu stiu fapta,nu stiu de ce apare numele meu in comunicat...Si va intreb pe d-voastra care-i fapta stipulata in acest comunicat vis-a-vis de articolele CP mentionate ??? :O
Buna ziua,
Fapta, cel putin aparent, nu este mentionata.
Doar dumneavoastra o puteti sti.
In situatia in care nu ati savarsit nicio fapta penala va sfatuiesc sa formulati o plangere la parchetul care a emis ordonanta si sa o contestati aratand cele de mai sus si anume ca nu ati savarsit niciodata fapte penale si nu ati dat declaratii la parchet.
buna ziua,
Totusi nu era normal in cazul in care eram cercetat sa fiu si eu instiintat..!!!??Sa nu se fi folosit careva de numele meu,deoarece comunicatul este emis de tribunal Suceava si eu la mai mult de 150 km de Buc nu cred ca am ajuns.Oricum va multumesc pt raspuns
Aveti 20 zile de la primire sa formulati plangerela primul procuror al parchetului respectiv.Nu ati fost chemat la politie si nu ati dat vreo declaratie anterior?
Nu am fost chemat la politie,nu am dat declaratii,nu am primit o citatie sau cum se mai procedeaza, pur si simplu am gasit comunicatul..Dar de ce este stipula si amenda de 500 lei..Pe ce baza aceasta amenda,care este caaauza efectului ??
Incercati sa va deplasati la dosar sau sa insarcinati un avocat pentru a se lamuri.
Daca nu stiti despre ce este vorba nici plangere nu stiu daca are rost sa faceti.
Daca faceti plangere se va respinge si tot nu veti afla despre ce este vorba probabil.
Daca nu faceti cum am aratat in primul paragraf poate ca ar trebui sa faceti plangere daca nu ati fost audiat si sa precizati.
Plangere penala !?
tutu12
In urma unei plangeri pe art. 307 C. penal , avand o rezolutie NUP ( fapt des intalnit in Parchetele tarii ) , ca asa stiu domnii procurori sa interpreteze ... (vezi toată discuția)