doberv a scris:
"Art. 23 din lg 255/2013 modificat prin oug 116/2013
(1) Cererile, contestatiile si sesizarile introduse in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a Legii nr. 286/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, avand ca obiect aplicarea art. 4 si 6 din aceasta lege in cazul hotararilor ramase definitive anterior intrarii ei in vigoare, se solutioneaza dupa procedura prevazuta in prezentul articol, care se completeaza cu dispozitiile Codului de procedura penala.
Mie imi pare ca textul de lege ( art. 23 ) se refera la cereri, contestatii si sesizari introduse in termen de 6 luni si
nu la decaderea din dreptul de a mai face sesizarea.
Si se arata procedura de judecata, etc...
De unde ati tras concluzia ca ar fi vorba de un termen de decadere?
Este ciudata redactarea prevederii legale...dar mie imi pare ca se refera la procedura de judecata care trebuie realizata de urgenta.
Si mai imi pare ca termenul de 6 luni este pentru a se face sesizarea de catre organele de stat.
Probabil de aceea ziceau ca nu au personal suficient deoarece ar fi un termen obligatoriu pentru organele de stat sa faca sesizarea.
Pentru BDAN:
Cererile, contestatiile si sesizarile privind persoane aflate in stare de libertate se solutioneaza de catre instanta de executare.