avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Scoala de soferi nu si-a luat atributia de a-mi ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Scoala de soferi nu si-a luat atributia de a-mi termina dosarul pentru cat. C si CE depus pe data de 28.08.2013 si pana astazi,22.01.2014

Buna ziua! Ma numesc Bogdan si intampin o problema la care nu ii vad capatul.
La sfarsitul lunii august 2013,m-am inscris la o scoala de soferi,oferind un avans de 400 lei. N-am facut ore de legislatie si nici nu am cunoscut instructorul auto. Mi s-a zis sa astept 3 luni de zile si pe urma ma suna doamna de acolo...
Pe data de 13 septembrie 2013,am plecat in Austria,am anuntat-o pe doamna ca merg pentru o luna de zile si revin.
M-am intors mai tarziu de o luna. Pe data de 15 ianuarie,am fost sa vorbesc cu doamna de acolo dar nu era. Am sunat la ea si mi-a zis ca nu mai lucreaza acolo deoarece firma a dat faliment si s-a inchis(lucru neadevarat...ea fiind data afara) iar ea mi-a luat dosarul si l-a tinut acasa. Intre timp,am luat dosarul de la ea.
Am ajuns la scoala de soferi si mi-am cerut banii,cei 400 de lei cu dovada chitantei. Nu i-am primit pentru ca mi-au zis ca scoala exista..dosarul meu,timp de 3 luni a stat cred in biroul ei si uitat,cand ea trebuia sa imi faca dosarul,cu fisa scolii. Nici nu a facut asta si nici nu mi-a inchis dosarul. Acum vreau sa stiu,cum as putea sa procedez?
Cei de la scoala nu au RCA la camion,nu au motorina si nici banii inapoi nu au de gand sa mi-i dea,spunand ca eu de acolo ies sofer profesionist. Dar ei nu mai au nici instructor si nici profesor de legislatie.
Cum procedez,cum imi recupar banii? Dosarul meu nu mai are mult si imi expira.
Problema e mai complexa dar ideile cam astea sunt.
Pe numele cui e normal sa fac o plangere sau o reclamatie la politie?
Nu stiu cum sa rezolv problema.
Imi poate fi cineva de ajutor?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bogdan06 , utilizator 21:42, 22 Ianuarie 2014
Plangere la politie nu aveti de ce sa depuneti.
Discutati cu conducerea scolii de soferi despre restituirea pe cale amiabila a sumei platite sau inceperea orelor de legislatie si conducere in cel mai scurt timp ori ii reclamati la ISCTR -Inspectoratul de Stat pentru Control în Traficul Rutier. Amenzile sunt f mari.
Puteti depune sesizare si la ANPC (protectia consumatorului)
De asemenea aveti posibilitateta sa va mutati dosarul la alta scoala de soferi daca exista in localitatea respectiva.
Mut dosarul dar ce fac cu cei 400 de lei? Si sunt sanse sa nu mai am ce face nici cu dosarul,in cazul in care recupar cei 400 de lei(raman cu timpul si banii pierduti pe fisa medicala 100 lei,avizul psihologic 100 lei,cazier 10 lei si noroc ca n am platit inca si taxa pt categorii si taxa de examinare-56lei-68 lei).
Si daca fac reclamatii la ISCTR sau o sesizare la ANPC,se rezolva ceva? Poate ca iau ei amenzi usturatoare,insa eu am sanse sa recupar suma?
Va multumesc pentru raspunsul de mai sus!
Multumesc ca puteti oferi un ajutor!

In cazul in care scoala nu are instructor si nici camion faceti o cerere prin care solicitati restituirea sumei deoarece nu ati beneficiat de serviciile pentru care ati platit avansul precum si transferul dosarului la alta scoala de soferi. Bineinteles ca trebuie sa identificati scoala de soferi unde doriti transferul dosarului.

OMT nr. 733/2013
CAPITOLUL V
Transferul la alta scoala
Art. 38. În situatia rezilierii contractului de scolarizare pe motivul transferului la alta
scoala de conducatori auto, managerul activitatii scolii de conducatori auto are obligatia de a elibera, persoanei titulare de contract, urmatoarele documente:
a) caietul cursantului completat la zi, barat cu mentiunea “transfer”, semnat si stampilat;
b) documentele personale depuse de titular la sediul scolii de conducatori auto, scoala de
conducatori auto pastrând copiile acestor documente;
c) dovada efectuarii pregatirii practice, dupa caz;
d) fisa de transfer, al carui model este prevazut în anexa nr. 4 la prezenta Metodologie
Art. 39. (1) Scoala de conducatori auto care înregistreaza solicitarea de pregatire din
partea unei persoane care a frecventat programul de pregatire al unei alte scoli, are dreptul sa procedeze la integrarea acesteia în procesul de pregatire propriu pentru finalizarea pregatirii, cu echivalarea orelor de pregatire efectuate anterior, în condiiile respectarii planului de învatamant raportat la situatia persoanei respective.
(2) La cererea depusa de solicitant pentru echivalarea totala sau partial a orelor de
pregatire efectuate, se vor anexa documentele prevazute la art. 5 alin.(1).
(3) Scoala de conducatori auto unde cursantul continua pregatirea are obligatia încheierii
unui contract de scolarizare cu respectivul cursant precum si înregistrarii acestuia în Registrul
National al Cursantilor.
(4) În cazul transferului unui cursant, fisa de scolarizare este eliberata de catre scoala de
conducatori auto în care acesta a finalizat pregatirea practica, mentionându-se si scoala/scolile de conducatori auto în care cursantul a desfasurat anterior activitate de pregatire.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare scoala soferi silvim silvim Cum se procedeaza daca se doreste schimbarea scolii de soferi?e adevarat ca in conformitate cu noile reglementari trebuie intocmit un contract de transfer ... (vezi toată discuția)
Timp de raspuns la cerere leontinionut leontinionut Buna ziua in cazul in care azi 25 iulie am depus o cerere de transfer la o scoala de soferi in cat timp voi primi dosarul cu toate actele necesare ca sa ma pot ... (vezi toată discuția)
Carte de munca doar_dana doar_dana Daca lucrezi ca instructor auto la o scoala de soferi si iti platesti singur cartea de munca, ce se intampla in momentul in care nu o mai poti plati pt un timp? (vezi toată discuția)