avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare de salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare de salar

Buna seara.As dori sa intreb daca se poate modifica un salar de 1400 lei brut in 850 lei brut incepand cu 1.01.2014?Precizez ca am studii superioare si prestez servicii in domeniul in care am licenta.Exista o noua lege care incadreaza personele cu studii superioare la acest salar de 850 lei, cu un orar de munca de 8 ore?Eu din cate stiu, un drept salarial odata castigat, nu se poate modifica asa de usor sau nu sunt eu bine informata?Daca totusi este asa, va rog sa imi spuneti si care sunt contributiile angajatorului fata de stat cat si ale angajatului la acest salar de 850?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 23 Ianuarie 2014
În conformitate cu dispoziţiile art.41 alin.1 din Codul Muncii, regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor. Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală numai în cazurile şi condiţiile expres prevăzute de lege.

Este posibilă modificarea unilaterală a salariului, prin decizie a angajatorului, în ipoteza incidenţei unui act normativ sau a unui contract colectiv de muncă.

In speta, reducerea salariului se pate face numai prin incheierea unui act aditional la c.i.m.

Calcul salarial pentru 850 lei brut/luna - fara bonuri de masa si persane in intretinere - :
[ link extern ]

Angajatul plăteşte la bugetele de stat 214 lei
Angajatorul (patronul) plăteşte la bugetele de stat 237 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea salariului negociat dupa instiintare stare de graviditate cris_alex cris_alex Buna ziua, As dori sa stiu daca legal angajatorul are dreptul sa-mi micsoreze salariul negociat la inceputul angajarii, dupa ce am anuntat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu pe cm Medeea1 Medeea1 Va rog sa imi spuneti daca conform noului cod al muncii este posibil reducerea salariului pe cartea de munca fara a schimba incadrarea sau timpul de lucru. Mai ... (vezi toată discuția)
Gresit sal incadrare getafolescu getafolescu Buna ziua, Am preluat luna aceasta o firma cu 2 angajati cu salariul minim pe economie si am constatat ca nu au fost majorate salariile din 01.01.2011. ... (vezi toată discuția)