avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Unde sã mã plâng pentru cã nu am primit rãspuns ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Unde sã mã plâng pentru cã nu am primit rãspuns de la CSM?

In cazul in care am trimis o plangere catre CSM impotriva unui magistrat care in loc sa lucreze si sa respecte legea in vederea solutionarii,bazandu-ma pe legea 303/2004,art.99,privind statutul magistratilor care incalca cu rea credinta aceasta lege, iar CSM nu imi raspunde la petitia mea,carei institutii superioare ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 23 Ianuarie 2014
Exact ce am precizat anterior. Avocatul Poporului se poate adresa CSM sub aspectul incălcării dreptului de petiționare. O autoritate publică din România trebuie să răspundă petiționarului în termen de 30 de zile, indiferent dacă raspunsul este favorabil sau nu.
Potrivil Legii nr.554/2004:
Art. 1. - (1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare consiliul superior al magistraturii Nina1 Nina1 Am depus sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii impotriva unui magistrat. Care este procedura? CSM analizeaza aspectele prezentate in sesizare? Va ... (vezi toată discuția)
Raspuns inspectie judiciara danaa1 danaa1 Daca justitiabilul depune o plangere la CSM privind incalcarea legii 303/2004 de catre un magistrat,iar CSM va trimite inspectia judiciara spre cercetare,in ... (vezi toată discuția)
Intrebare .. tragerea la raspundere a magistratiilor.. reflexleg reflexleg Se poate face o petitie online pt. a atrage atentia in a se pune in vigoare o lege care trage la raspundere judecatorii care sunt raspunzatori pentru deciziile ... (vezi toată discuția)