In cazul in care am trimis o plangere catre CSM impotriva unui magistrat care in loc sa lucreze si sa respecte legea in vederea solutionarii,bazandu-ma pe legea 303/2004,art.99,privind statutul magistratilor care incalca cu rea credinta aceasta lege, iar CSM nu imi raspunde la petitia mea,carei institutii superioare ma pot adresa?
Exact ce am precizat anterior. Avocatul Poporului se poate adresa CSM sub aspectul incălcării dreptului de petiționare. O autoritate publică din România trebuie să răspundă petiționarului în termen de 30 de zile, indiferent dacă raspunsul este favorabil sau nu.
Potrivil Legii nr.554/2004:
Art. 1. - (1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
...