avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Casa marcat deducere la micro
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Casa marcat deducere la micro

Buna ziua,
conform codului fiscal În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, valoarea de achiziţie a acestora se deduce din baza impozabilă, în conformitate cu documentul justificativ, în trimestrul în care au fost puse în funcţiune, potrivit legii. Intrebarea mea este daca am achizitionata casa si vreau sa deduc baloarea din baza impozabila cum inregistrez in conta impozitul de ex 698=4418 500 lei si apoi 4418 = ? ca sa justific faptul ca nu platesc impozitul?
Sau nu mai constitui deloc daca val casei acopera val impozit?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 20:06, 25 Ianuarie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Deducerea achizitie casei de marcat nu se inregistreaza contabil. Potrivit normelor CF aplicabile impozitului pe veniturile microintreprinderilor, valoarea acesteia se scade din baza impozabila.

Daca baza impozabila este egala cu valoarea casei de marcat nu veti mai inregistra impozit. Nu uitati totusi sa raportati in declaratia 100, impozit cu valoare 0.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit microintreprineri iulian_cucu iulian_cucu Sint microintreprindere din septembrie 2011,am indeplinit toate conditiile ca nr. de salariati,in 2012 cifra de afaceri este sub 65000 euro si am cumparat ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderilor EleonoraM EleonoraM buna ziua intrebarea mea este: microintreprinderile care sunt obligate de la 1 februarie 2013 sa plateasca 3% impozit pe venit, mai pot sa-si deduca ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere-cheltuieli cu casa de marcat rentz rentz Buna ziua, Am o nedumerire referitor Art. 112 din Codul Fiscal : \\"(2) În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, ... (vezi toată discuția)