avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venit microintreprineri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venit microintreprineri

Sint microintreprindere din septembrie 2011,am indeplinit toate conditiile ca nr.
de salariati,in 2012 cifra de afaceri este sub 65000 euro si am cumparat casa de marcat.Pot sa o mai deduc din impozitul de 3% ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:17, 25 Februarie 2013
Da, puteti deduce valoarea casei de marcat din impozitul de plata.
Casa de marcat se scade din baza impozabila nu din imozitul datorat.
Asa prevede Codul fiscal, art.112 slin (2) . ;"În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, valoarea de achiziţie a acestora se deduce din baza impozabilă, în conformitate cu documentul justificativ, în trimestrul în care au fost puse în funcţiune, potrivit legii."

:sorry: asa este.
De fapt,corect este art.112^7 alin.(2).Dupa cate inteleg,casa de marcat a fost achizitionata in anul 2012,urmand a fi scazuta din baza impozabila in anul 2013.Acest lucru nu mai este posibil in anul 2013,prevederea din Codul fiscal fiind in vigoare si in anul 2012,cand trebuia
scazuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit venit microinteprindere comangheorghe comangheorghe anul trecut la 31.12.2013 am avut o cifra de afaceri de 215.000 lei si am trecut de la impozitul. pe profit la impozitul pe veniturile microinteprinderilor, ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere-cheltuieli cu casa de marcat rentz rentz Buna ziua, Am o nedumerire referitor Art. 112 din Codul Fiscal : \\"(2) În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderilor EleonoraM EleonoraM buna ziua intrebarea mea este: microintreprinderile care sunt obligate de la 1 februarie 2013 sa plateasca 3% impozit pe venit, mai pot sa-si deduca ... (vezi toată discuția)