avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie

Buna seara..deranjez cu o intrebare:daca am avut un credit la o banca iar dupa un timp neachitand ratele aceasta la cesionat unei firme de recuperari creante in cat timp va interveni prescritia?mentionez faptul ca respectivii recuperatori imi tot trimit scrisori din 2011 dar nu le-am facut nici o plata..multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 22:02, 23 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Teoretic prescriptia se implineste prin 3 ani.
Nu stiu ce acte va transmit recuperatorii ca sa va pot spune cand s-a prescris acea datorie.
Ceva gen scrisoare precum ca sunt somat la plata sumei de "x" ron pana la data de .... in contul nr .... deschis la banca "x" iar in caz de neplata voi fi executat silit..multumesc
Uitati-va pe portal.just daca s-a inceput procedura de executare silita. In cazul in care nu s-a inceput si au trecut 3 ani de cand s-a vandut datoria, aceasta e prescrisa. Sau se va prescrie cnad au trecut cei 3 ani. Nicio scrisoare de la firma de recuperari nu intrerupe scurgerea termenului de prescriptie. Vedeti ca pot primi incuviintare de executare silita chiar daca e datoria prescrisa, sa fiti pe faza sa faceti contestatie la timp daca se va intampla asa. (Personal am primit impotriva mea incuviintare executare silita la o datorie care nici macar nu exista - niste tranzactii care nu s-au facut cu un card de credit, carora am zis ca le dau pace pt ca erau prescrise si nu am vrut sa ma complic - dupa 7 ani, si nici macar nu mi-au trimis executarea la adresa curenta - pe care mi-o schimbasem in acte si le trimisesem copie dupa buletin - ca sa nu o primesc in 15 zile si sa nu fac contestatie, evident executorul stia ca e prescrisa).
da.multumesc mult ptr raspuns..o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca RODICAPIS RODICAPIS Buna , eu am o problema mai speciala. Mama mea a decedat in 2007 am aflat ca mama mea avusese un imprumut card descoperire de card in 2011 cand cam primit de ... (vezi toată discuția)