avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sotul meu e arestat.Va fi posibilã o redozare a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sotul meu e arestat.Va fi posibilã o redozare a pedepsei?

buna ziua sotu meu e arestat pentru complicitate la trafic international de droguri de mare risc si iau dat 12 ani are deja 2 ani executati spunetimi va rog frumos dupa noul cod penal care intra de la 1 februarie poate beneficia cu ceva?macar sa ramana la o pedeapsa mai mica? trebuie sa mentionez ca este recidivist dar nu a mai avut niciodata treaba cu droguri. va rog frumos ma puteti ajuta cu un raspuns? va rog din suflet...multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreeabejan , utilizator 18:00, 1 Februarie 2014
Buna seara!

Avand in vedere ca in Noul Cod Penal nu sunt prevazute infractiunile ce privesc drogurile de mare risc, o redozare a pedepselor nu ar putea opera.

Cu stima.
dar cu cate luni se va merge la an dupa noul cod penal? e adevarat ca daca ai o pedeapsa de pana in 10 ani mergi cu 6 luni la an iar daca ai peste 10 ani mergi cu 8 luni?
Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 362 din 3 august 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Art. 2 va avea urmatorul cuprins:
Art. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

2. Art. 3 va avea urmatorul cuprins:
Art. 3
(1) Introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul de droguri de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 7 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)
Noul cod penal inamiu inamiu Subiect: Noul cod penal Buna ziua! Sotul meu a fost condamnat la instanta de fond si anume Tribunalul la urmatoarele pedepse: 12 ani -Legea 143/2000 art.2 ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri de risc diana1_andra diana1_andra Se va schimba ceva de la 1 februarie la traficul de droguri sau va ramane la fel? (vezi toată discuția)