avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul diurna interna si externa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul diurna interna si externa

lucrez la o fiema privata domeniu rasini epoxidice [ constructii ] stau in deplasaea in afara judetului doua saptamani,primesc diurna 24 de lei in romania si in alta tara 10 euro.Mentionez ca acesti bani ii primesc pentru fiecare 24 de ore plecat din localitate.Va intreb : acestea sunt sumele ninime deductibile care trebuie sa le prinesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 24 Ianuarie 2014
Pentru deplasari in strainatate, valorile diurnei se stabileste, functie de tara in care plecati prin HG nr. 518/1995, cu completarile si modificarile ulterioare (vedeti in Anexa 1); pentru deplasari interne, actul normativ care reglementeaza si chestiunea cu diuna se regaseste in HG nr. 1860/2006, cu completarile si modificarile ulterioare; aici nivelul diunei nu este fix, ci este cel stabilit in CCM la nivel de unitate (daca exista) sau in CIM-ul dvs!
Conform art. 21 alin. 3 lit. b din Codul fiscal sunt deductibile la calculul profitului impozabil cheltuielile cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in Romania si in strainatate, in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.

Partea de diurna ce depaseste 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice (adica 32,50 lei, in cazul diurnei pentru deplasari interne) este considerata venit asimilat salariilor si este supusa impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii conform art. 55 alin. 2 lit. i si art. 296 ind.4 alin. 1 lit. m din Codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna legala ContSters170028 ContSters170028 Care este valoarea diurnei legale, pentru deplasari interne? Stiti cumva si legea in care gasesc? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Diurna VONPAUL006 VONPAUL006 Sintem o societate de transport intern si international. Cit este diurna maxima care se poate acorda soferului in tara? Dar in ... (vezi toată discuția)
Diurna minima projectix projectix Buna ziua, Care este diurna minima legala in cazul deplasarii in strainatate a unui angajat al unei societati cu raspundere limitata. Din ceea ce rezulta din ... (vezi toată discuția)