avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare parti sociale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare parti sociale

Buna ziua,

Ca urmare a unei datorii recunoscute si neplatite a unui debitor, dorim sa punem sechestru pe partile sociale pe care le detine la un SRL prin intermediul unui executor judecatoresc. Pentru a executa partile sociale, stiu ca trebuie sa le evaluam (cine poate evalua aceste parti sociale si de obicei la ce costuri se ridica aceasta operatiune). Dupa evaluare care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a intra in posesia partior sociale?

* mentionez partile sociale pe care le detine respectivul in cadrul SRL-ului sunt de 50% din total.

Multumesc!
Bogdan

Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
bogdan2511, utilizator
Din punctul meu de vedere, pe partile sociale puteti infijnta doar poprire, ca sa nu le poata vinde, dar nu le puteti executa. de asemenea, puteti face poprire pe dividendele ce se cuvin debitorului.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri

Bogdan
tot timpul s-au putut executa partile sociale.

TITLUL VI Regimul juridic al garantiilor reale mobiliare - din Legea nr. 99/1999 - forma actualizata PARTEA I.

TITLUL VI
Regimul juridic al garantiilor reale mobiliare

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1.- Prezentul titlu reglementeaza regimul juridic al garantiilor reale mobiliare, destinate sa asigure indeplinirea unei obligatii civile sau comerciale nascute din orice contract incheiat intre persoane fizice sau juridice.
...
Art. 6.- (1) Se considera cuprinse in domeniul de aplicare al prezentului titlu toate bunurile mobile, corporale sau necorporale.
...
(5) Intra sub incidenta prezentului titlu urmatoarele bunuri:
...
d) actiunile si partile sociale din societatile pe actiuni si cu raspundere limitata;

[ link extern ]





de la 01.10.2011


Noul Cod Civil

CAPITOLUL III
Ipoteca

SECŢIUNEA a 3-a
Ipoteca mobiliară

Art. 2389

Obiectul ipotecii mobiliare

Se pot ipoteca:
...

d) acţiuni şi părţi sociale, valori mobiliare şi alte instrumente financiare;

[ link extern ]


asa fiind, de ce nu se pot executa partile sociale????!!!!!


nota:

userul @bogdan2511 a multumit, a plecat, fara sa aiba habar ca ce a intrebat (se pot executa partile sociale?) e posibil.

dar i s-a infirmat ("nu se pot executa"!!!? - raspuns eronat, desigur), iar postarile altor useri care-i indicau posibilitatea (de executare parti sociale) au fost sterse, ca OFF TOPIC:))
















Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
ContSters257414, utilizator
Stimate utilizator Lee_Vu, va rog sa incetati! Cititi cu atentie subiectul in discutie. Cititi cu atentie argumentele. Faptul ca se pot lua in garantie nu inseamna ca ele pot fi executate, fara acordul debitorului si a celorlalti asociati.

Sunt chestiuni diferite, speta nu este una de executare a unei ipoteci mobiliare ci de executare a unor parti sociale de catre un creditor chirografar.

V-am lasat mesajul desi este off topic, doar pentru ca nu aveti cum sa intelegeti ca este off topic.

daca aveti curiozitatea cititi acest articol : [ link extern ] .

de ce nu citati si spete, probabil le-ati intalnit in cautarile dvs pe goagle :
[ link extern ]

[ link extern ]


Nu mai faceti rau utilizatorilor dezinformandu-i domnule Lee_vu. Oricine poate face o cautare pe goagle, la fel cum faceti dvs. Toate postarile dvs, fara nicioexceptie cuprind doar citate ale parerilor altora. Utilizatorii nu stiu daca dvs aveti sau nu competenta necesara sa intelegeti ceea ce parafrazati si exista pericolul sa fiti crezut. cu . Suntem aici sa ajutam nu sa punem in incurcatura.
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita parti sociale. dislexic dislexic 1)X este asociat unic la un SRL. Ca persoana fizica, a contractat un credit la banca. Banca se poate adresa executorului judecatoresc in scopul executarii ... (vezi toată discuția)
Asociat unic al unui srl -dator oskark oskark Buna seara, incerc din rasputeri sa gasesc pe cineva care sa imi dea un raspuns la o simpla intrebare. Cum pot recupera o datorie (suma de bani data cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita lorenna87 lorenna87 Buna ziua, Executorul jud. a fixat termen de licitatie publica pentru un bun mobil. Creditorul a luat in custodie, de la executor; bunul respectiv. In prezent ... (vezi toată discuția)