avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A murit tata, nu stiu ce sa fac.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A murit tata, nu stiu ce sa fac.

Buna ziua, va rog frumos ajutati-ma, tata a murit acum 2 zile. Locuia singur, sotia lui a murit acum 2 ani. Sunt singurul lui copil. Avea apartament cu 2 camere si o masina, in Galati. Problema e, eu locuiesc in Olanda de 7 ani, singura cu fiul meu. Am inteles ca va trebui sa merg in Galati ptr mostenire. Dar unde, de unde sa incep? Care e procedura? Cat timp va dura? Caci ar trebui sa stiu din timp ptr a-mi cere zile libere de la servici si a-mi cumpara bilet de avion. Oare se va putea rezolva totul intr-o saptamana? Mentionez ca eu nu mai am cetatenie romana,conteaza asta? Am un baiat de 18 ani care insa mai are cetatenia romana. Aproximativ cat or sa coste toate actele? Va rog frumos dati-mi niste lamuriri.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaela2001 , utilizator 20:34, 14 Aprilie 2009
in primul rind ar trebui sa faceti o declaratie de acceptare a succesiunii la orice birou notarial si apoi sa faceti o procura pentru a va reprezenta cineva interesele pentru dezbaterea succesiunii.Succes!
Mostenirea nu trebuie deschisa neaparat acum, in acest moment.
Puteti sa faceti acest lucru si dupa ce va puneti putin pe picioare, intelegandu-va si cu ceilalti mostenitori, daca exista.
In orice caz, trebuie sa acceptati mostenirea in termen de 6 luni de la data deschiderii sale sau sa renuntati la ea.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Deci, in primul rand trebuie sa ajung in Romania, in Galati mai exact, sa merg la un birou notarial sa dau o declaratie de acceptare a succesiunii apoi sa fac o procura cuiva (nu stiu cui pentru ca nu am pe nimeni in Galati) sa-mi reprezinte interesele pentru dezbaterea succesiunii,(ce inseamna asta?) Nu stiu daca as avea incredere intr-o persoana straina. M-ar putea reprezenta un avocat? .Ar costa enorm? Toate acestea s-ar putea rezolva intr-o saptamana?
Scuzati-ma ca pun atatea intrebari dar nu am trecut niciodata prin asa ceva si nici nu am pe cine sa intreb. Sunt singura aici si am intrat in panica.
Multumesc
Mihaela
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
mihaela2001, utilizator
mihaela2001 a scris:

Fiul meu locuieste cu mine in Olanda. Deci ideea de a-l imputernici pe el cade.
Voi lua legatura cu un notar din Galati.
Multumesc mult pentru informatii si pentru timpul acordat.

Incercati sa cantactati un avocat din Galati.
Puteti da o declaratie la notar pt acceptarea mostenirii in Olanda.
Trebuie deschisa procedura succesorala la Galati prin avocat dupa cum e treaba.

avocat Claudiu Lascoschi
Depinde si de notar, dar in mod normal intr-o saptamana ar trebui sa se rezolve toata problema.

Alte discuții în legătură

Bună dimineața lucrez în industria textilă, patronul nu mi-a ... Manvas Manvas Bună dimineața lucrez în industria textilă, patronul nu mi-a plătit salariu ,practic este în faliment deoarece nu mai are comenzi. Am cerut să mă ... (vezi toată discuția)
Arhiva ufrma(jmea) galati borgul borgul stie cineva unde pot gasi arhiva ufrma(jmea) galati, am lucrat acolo si vreau sa ma pensionez, am nevoie de niste acte… (vezi toată discuția)
Model cerere apel dupa ncpc ce v-a fi depusa inainte de primirea hotararii complete si motivate a instantei de fond catalina.p catalina.p Doresc un model de declarare apel pt o cauza civila dupa NCPC ( nu cred ca ar fi mare diferenta ), inainte ca sa primesc /sa mi se comunice la domiciliu ... (vezi toată discuția)