avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A murit tata, nu stiu ce sa fac.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A murit tata, nu stiu ce sa fac.

Buna ziua, va rog frumos ajutati-ma, tata a murit acum 2 zile. Locuia singur, sotia lui a murit acum 2 ani. Sunt singurul lui copil. Avea apartament cu 2 camere si o masina, in Galati. Problema e, eu locuiesc in Olanda de 7 ani, singura cu fiul meu. Am inteles ca va trebui sa merg in Galati ptr mostenire. Dar unde, de unde sa incep? Care e procedura? Cat timp va dura? Caci ar trebui sa stiu din timp ptr a-mi cere zile libere de la servici si a-mi cumpara bilet de avion. Oare se va putea rezolva totul intr-o saptamana? Mentionez ca eu nu mai am cetatenie romana,conteaza asta? Am un baiat de 18 ani care insa mai are cetatenia romana. Aproximativ cat or sa coste toate actele? Va rog frumos dati-mi niste lamuriri.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaela2001 , utilizator 20:34, 14 Aprilie 2009
Diana Persa a scris:

Costul succesiunii difera in functie de onorariul notarului, care este negociabil. Pana la doi ani de la decesul defunctului nu se percep impozite pe succesiune.

[/quot

Va rog frumos, aproximativ la ce suma vor ajunge costurile. Tata detine doar un apartament cu 2 camere in Tiglina 1 in valoare de 50.000-60.000 €. Ma intereseaza foarte mult deoarece nu am bani si va trebui sa fac un imprumut la banca. Sa stiu in mare cam la ce suma sa ma astept?

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Problemele incep sa se lumineze.
Este pe acest forum cumva un avocat din Galati?
mihaela2001 a scris:
Este pe acest forum cumva un avocat din Galati?

www.avocatnet.ro/content/con...

Inca ceva: ar fi indicat sa dati declaratia de acceptare a succesiunii la consulatul roman, nu la un notariat, ca sa evitati traducerile si formalitatile. Si o mica mentiune: succesiunea se deschide prin moartea unei persoane, dezbaterea succesiunii este cea despre care discutam aici si care nu este supusa unui termen. Exista insa avantaje fiscale in primii 2 ani de la deces.

Daca imputerniciti pe cineva, oricine ar fi, se poate finaliza intr-o saptamana daca toti mostenitorii se inteleg si fac partaj voluntar. In acest sens si imputernicirea trebuie sa fie expresa din partea dvs, adica ori mentionati direct cum anume vreti sa se faca impartirea in beneficiul dvs, fie mentionati ca imputernicitul are posibilitatea de a decide in locul dvs, ceea ce e destul de riscant. Daca nu va intelegeti cu ceilalti mostenitori, atunci partajul se va face in instanta, si asta cu siguranta dureaza...
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
Multumesc mult de tot. Sunt singura mostenitoare de rangul 1. Sotia lui(a 3-a) a murit acum 3 ani, eu sunt singurul copil din viata lui, tata mai are doar un frate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața lucrez în industria textilă, patronul nu mi-a ... Manvas Manvas Bună dimineața lucrez în industria textilă, patronul nu mi-a plătit salariu ,practic este în faliment deoarece nu mai are comenzi. Am cerut să mă ... (vezi toată discuția)
Arhiva ufrma(jmea) galati borgul borgul stie cineva unde pot gasi arhiva ufrma(jmea) galati, am lucrat acolo si vreau sa ma pensionez, am nevoie de niste acte… (vezi toată discuția)
Model cerere apel dupa ncpc ce v-a fi depusa inainte de primirea hotararii complete si motivate a instantei de fond catalina.p catalina.p Doresc un model de declarare apel pt o cauza civila dupa NCPC ( nu cred ca ar fi mare diferenta ), inainte ca sa primesc /sa mi se comunice la domiciliu ... (vezi toată discuția)