avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract separat cu firma de salubrizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract separat cu firma de salubrizare

La parterul blocului s-a infiintat o firma . Toate bune si frumoase a platit toate datoriile pana acum 1 an de zile cand nu mai vrea sa plateasca gunoiul la intretinere deoarece are contract cu REBU . Doresc daca se poate sa stiu daca e legal si daca nu mai trebuie sa plateasca contributia de la intretinere legata de salubrizare.
O zi cat mai buna .
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:08, 13 Martie 2014
Va rog sa imi spuneti, in cazul unei Intreprinderi Individuale, daca legea spune ca aceasta nu are prsonalitate juridica, prin urmare este prsoana fizica, de ce firma de salubritate doreste ispre sa faca un contract pe firma (care desigur este mai scump) in loc sa faca unul p persoana fizica? Cum se poate combate aceasta problema?
O persoana fizica poate sa-si infiinteze o intreprindere individuala conform legii, ceea ce inseamna un set de documente, avize, inregistrarea la registrul comertului s.a.m.d. Persoana fizica nu este acelasi lucru, nu se confunda cu intreprinderea individuala. Persoana fizica este detinatorul intreprinderii individuale. E ca si in cazul unui SRL cand o persoana fizica infiinteaza o societate comerciala si acea persoana este administratorul acelei societati, fara a se confunda cu ea.
Sigur ca sunt diferente intre intreprinderea individuala si un SRL dar prin ambele forme de organizare, se pot desfasura activitati comerciale, in ambele situatii de pot incheia contracte, se poate angaja forta de munca s.a.m.d.
Asadar intreprinderea individuala nu este persoana fizica, ci este o intreprindere detinuta de o persoana fizica.
Ce incercam sa evidentiez este ca legea spune ca Intreprinderea Individuala NU are personalitate juridica. Aici este diferenta si nu se poate asemui in niciun fel cu un SRL.
Astept cu drag un raspuns documentat. Va multumesc anticipat.
Ce raspuns documentat asteptati?
Eu am II. Cand am intocmit documentatia pentru RC am fost nevoit sa prezint acolo si un ocument prin care se atesta ca vecinii mei (sus-jos-dreapta-stanga) sunt de acord ca in apartamentul meu sa figureze si "sediul social" al II. Documentul trebuia sa aiba semnatura presedintelui si stampila as. prop.
Ba mai mult, a trebuit sa intocmesc un contract de comodat intre mine proprietarul apt. si II prin care am pus la dispozitia II 'nspe m2 din apartament, cu utilitati, ma rog, tot tacamul.
Nu s-a pus problema de a intocmi un contract de salubritate separat, mi-ajunge contractul pe care asociatia l-a intermediat si pentru familia mea.
Bun, acum depinde si ce activitate faceti pe-acolo. V-am spus, la mine a fost vorba de sediu social si nu trebuie confundat cu "punct de lucru" . Abia daca, prin contractul de comodat ati cedat o parte din apt. pentru desfasurarea de activitati (si cei de la REBU cunosc acest lucru), ar putea sa va ceara sa intocmiti un contract separat, in rest nu.
Multumesc.
Exact asa este si la noi. Contract de comodat in care este specificat ca Intreprinderea Individuala se angajeaza sa plateasca cheltuielile persoanei fizice de la care are spatiul.
Insa m-am trezit cu un avertisment in posta cum ca sunt obligata sa fac un contract cu firma de salubrizare altfel voi lua amenda. Fiind de doar cateva zile deschisa intreprinderea I. nu apucasem sa ma trec la asociatie insa nu asta este important ci faptul ca, mergand la salubritate mi-au spus ca sunt obligata sa fac contractul pe firma la pretul pe care il platesc si SRL-urile. Le-am explicat de contractul de comodat, etc.
E drept, al noi e punct de lucru, sediul social este in alta parte.

Alte discuții în legătură

Contract prestarii servicii ANGHELTUDORITA ANGHELTUDORITA ASOCIATIA DE PROPIETARII ESTE OBLIGATA SA INCHEIE CONTRACT CU FIRMA DE SALUBRITATE,SAU SE INCHEIE CONTRACT INDIVIDUAL CU FIECARE PROPIETAR ? (vezi toată discuția)
Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)
Contract de salubrizare vladir vladir sunt proprietarul unuiapartament, la parterul unui bloc, in care se afla si sediul social al societatii pe care o administrez, precum si spatiul comercial al ... (vezi toată discuția)