avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donare apartament minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donare apartament minor

Buna tuturor,

va rog sa ma ajutati si sa imi dati un sfat la problema prezentata.

Sunt divortat iar la divort am oromis fostei sotii ca ii permit sa locuiasca intr-un apartament al parintilor mei cu fetita.Parintii sunt in viata.
Mentionez ca nu am nici o intentie de a ii evacua din apartament sau de a le cere bani pe chirie.
Pentru a fi si ei siguri de acest lucuru ma gandeam la urmatorul aspect:
- sa fac un act de donatie catre fetita a apartamentului sau un act de vanzare cumparare catre mama fetitei dar sa existe o clauza in acel act de genul" apartmentul nu se vinde pana la implinirea varstei de 18 ani a minorului".
si completat cu alta clauza "daca apartamentul se vinde pana la varsta de 18 ani a minorului banii vor fi folositi pentru cresterea minorului.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters311098 , utilizator 09:03, 25 Ianuarie 2014
Ar fi indicat sa ii donati fetitei, puteti pune clauze asa cum doriti.
o clauza de inalienalibilitate se poate insera in donatie daca este temporara si este facuta in apararea unui interes legitim. Speta in cauza intruneste aceste conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament donatie MadaTMG MadaTMG Buna ziua, Am o cunostinta si are un copil de 5 ani ,sunt divortati de 4 ani . Ar dori sa .i cumpere un apartament copilului ,dar intentia este ca copilul la ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament catre minor - acord autoritate tutelara sau nu ddaaa ddaaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Unchiul meu (cetatean strain - UE) doreste sa doneze un apartament fiului meu minor (14 ani). In ... (vezi toată discuția)
Donatie/contract v-z cu clauza de a nu instraina marius_sym marius_sym Buna ziua! Exista o modalitate prin care parintii sa poate lasa casa copiiilor,dar cu o clauza ca acestia sa nu o poata vinde? Se poate intelege problema: ... (vezi toată discuția)