avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul iesire la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul iesire la pensie

Buna ziua .
Am lucrat 16 ani in gr.1 de munca , total 23 ani cotizatie.
Nascut in sept. 1960.
Unde ma incadrez si la ce varsta pot iesi la pensie , chiar si anticipat ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:00, 11 Martie 2015
Raspunsul D-nului Tudor Valeriu a fost pentru barbati.
Pentru femeie nascuta in septembrie 1960 este valabila postarea d-voastra(61 si 10,31 si 10,si 15).
Buna ziua,persoana aflata in situaia urmatoare cum procedeaza:?
Barbat,nascut in 1955
Total ani lucrati 25
Grupa 1------7 ani
Grupa 2------18 ani
In prezent este de 10 ani pensionat pe caz de boala,datorita mediului toxic in care a lucrat, punandu-si amprenata asupra sanatatii fizice si psihice.
Va rog un raspuns cu aproximatie, daca persoana se poate pensiona la varsta de 60 ani,adica anul viitor.
Multumesc.
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%-limita de varsta la 57 de ani si 6 luni.
Trebuia sa fiti trecuti la limita de varsta de la implinirea varstei de 57 de ani si 6 luni.
Luati legatura cu casa locala de care apartineti si clarificati situatia.
Buna ziua imi puteti calcula varsta iesirii la pensie a mamei mele? Are 26 de ani si 10 luni pe cartea de munca. Din care 16 ani 10 luni grupa 1 de munca, 3 ani si 9 luni conditii deosebite de munca. Mama a 3 copii, nu stiu daca are vre-o relevanta. Multumesc.
Precizati,luna si anul nasterii.

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare ContSters317928 ContSters317928 Buna seara . Mama ,nascuta in august 1960, are 26 de ani de munca , dintre care 22 de grupa a-II-a . La ce varsta se poate pensiona ? Multumesc . (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta Nik77 Nik77 Buna ziua Sunt nascut pe 7 Sept.1960 si am 32 de ani stagiu de cotizare,din care 22 ani in grupa 2 +stagiul militar 1an si 6 luni.Totodata sunt beneficiar al ... (vezi toată discuția)