avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract leasing auto reziliat abuziv
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract leasing auto reziliat abuziv

Buna ziua, va rog sa ma ajutati.
In anul 2012 am facut un contract de leasing pt un autoturism,achitand un avans de 6800 ron+ 800 ron asigurarea obligatorie si 50 euro casco pt 3 luni. Am vrut de la bun inceput sa vin cu un mecanic specializat sa verific starea masini. Aceasta avand pretul de 4700 euro,nu am fost lasat sa intru in serviceul lor spunandu mi-se ca masina nu are nimic si i-au facut toate reparatiile si constatarile necesare.
Am incheiat pana la urma contractul cu firma respectiva si am intrat in posesia autoturismului.
La 2 zile, am mers la un service omologat pentru marca respectivului autoturism,aici a fost constatata o defectiune mai veche a masinii in valoare de aprox. 3000 ron. Am revenit la sediul companiei de leasing expunandu le problemele constatate si acestia constatand ulterior aceleasi defectiuni reclamate in cadrul service ul companiei de leasing. Detin dovezi ale constarilor facute atat de companiade leasing dar si de catre service ul la care am mers si eu. Compania de leasing a refuzat categoric orice fel de implicare in repararea masinii nesuportand in nici un fel costurile pentru remedierea defectiunilor constate.
Am urmat plata ratelor timp de 6 luni,dupa care am avut o intarziere de 48 zile dar am cazut de comun acord telefonic cu un reprezentant de la firma ca voi plati in cel mai scurt timp dar am primit somatie de intarziere. Au venit si mi-au ridicat masina in cea de a 52-a zi fara a ma anunta de acest lucru si fara a face un proces verbal de predare a autoturismului.
Am urmat toate caile pt a lua legatura cu dansii (e-maill,scrisoare recomandata,telefon) au refuzat sa ma invite la o discutie pt rezolvarea situatiei amiabil.
Am mers la sediul lor si au refuzat de la receptie orice fel de dialog cu un reprezentant al companiei spunandu mi-se ca voi fi sunat. Am asteptat 3-4 zile dupa care am revenit la sediu, sperand ca voi putea discuta cu un reprezentant si eventual sa ridic bunurile din masina.
Cel mai recent răspuns: alexa2014 , utilizator 16:19, 25 Ianuarie 2014
Nu au dorit sa purtam nici o discutie pt rezolvarea amiabila a situatiei si reinoirea contractului, mi sa adus o cutie cu toate bunurile din masina fiindu-mi inmanat un proces de predare-primire.
Ma hartuiesc si acum punandu-mi poprire pe salariu si cerandu-mi sa platesc cheltuieli de judecata.
Am achitat de la data primei propriri salariale suma de aprox 2600 ron. Aceasta facandu-se in baza unei hotarari judecatoresti, fara ca eu sa fiu vreodata chemat in judecata de vreo lnstanta judecatoreasca. In afara sumelor poprite pana la aceasta data mi se inputa si alte sume de bani 3800 ron in baza unui executor judecatoresc.
Nu am fost chemat la nici un proces. Ce sa fac ??
Va rog ajutati-ma.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestatii service auto TANASEMARIN TANASEMARIN Am achizitionat prin leasing pe firma (in derulare) un autoturism pentru care am efectuat toate reviziile tehnice conform cartii de exploatare, fara a depasi ... (vezi toată discuția)
Accident rezolvat cu amiabila, pretentii ulterioare Empus Empus Buna ziua, citesc de mult forumul acesta, am gasit si raspunsuri la cateva din intrebarile mele. Revin acum cu o problema, luna trecuta, in data de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)