avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract de telefonie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract de telefonie

In decembrie 2010 am incheiat un contract cu operatorul de telefonie pe o perioada de minim 2 ani. In aceasta perioada am fost sunat de mai multe ori propunandumise trecerea la un alt tip de abonament cu minute mai multe ( raspunsul meu a fost nu, sunt suficiente minutele pe care le am ), fiind intrebat de asemenea daca sunt multumit de serviciile oferite ( raspunsul meu a fost ca da )
In luna ianuarie 2014, gasind un abonament mai avantajos la un alt operator am cerut rezilierea contractului. Am fost informat ca nu pot doar daca platesc un fel de despagubire deoarece contractul meu dureaza pana in noiembrie 2014, vechiul contract fiind prelungit telefonic in noiembrie 2012. Eu sunt sigur ca nu am cerut prelungirea contractului si nici nu am semnat o astfel de prelungire ( s-ar putea insa ca atunci cand am fost intrebat daca sunt multumit de serviciile oferite, sa se fi strecurat si o intrebare cu privire la prelungirea contractului, dar eu nu imi amintesc acest lucru, deoarece daca mi s-ar fi pus direct o astfel de intrebare raspunsul ar fi fost categoric nu)
Este legal cum au procedat cei de la operatorul V ( adica sa prelungeasca contractul doar in urma unei convorbiri telefonice initiate de ei)?
Pot cere rezilierea contractului fara sa platesc vreo despagubire?
Cel mai recent răspuns: SCHUNY1984 , utilizator 20:38, 25 Ianuarie 2014
daca nu este incheiat contractuleste posibil sa platesti despagubiri
Daca nu v-ati dat acordul in timpul convorbirii, nu este legal cum a procedat operatorul de telefonie.
Orice contract de telefonie mobila se poate rezilia inainte de termen dar pe Instanta se poate invoca discriminarea (clientii de pe cartela au avantaj clar raport pret minute)
eu am proces pe ROL cu ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie costy2374 costy2374 Am contract din 2004,in 06.07.2010, am facut telefonic o prelungire pe un an a contractului, cu mai multe minute nationale,initial am vrut sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere telefonie mobila Felixya Felixya Buna ziua. In data de 22 oct 2012 se incheiau cele 24 luni contractuale cu Vodafone pentru abonament si telefon. Pe data de 2 oct 2012 (aproximatie, nu mai ... (vezi toată discuția)
Promisiune verbala la un contract de telefonie mobila adi_ady adi_ady am incheiat cu o firma de telefonie mobila un contract verbal pentru 6 luni iar conditia mea a fost sa primesc o cartela micro-sim pentru telefonul ce il ... (vezi toată discuția)