avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Taxa reziliere telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Taxa reziliere telefonie mobila

Buna ziua.
In data de 22 oct 2012 se incheiau cele 24 luni contractuale cu Vodafone pentru abonament si telefon. Pe data de 2 oct 2012 (aproximatie, nu mai stiu exact, exact) am sunat (doar am sunat, nu am depus cerere de reziliere) si i-am informat ca dupa data de 22 oct 2012 doresc rezilierea contractului si trecerea pe cartela. Dupa 1-2 zile m-au resunat si mi-au spus ca cererea a fost inregistrata. Dupa 1 luna am primit factura de 5 Euro credit adaugat de ei pe cartela si taxa de reziliere de 174 Ron. Pana in prezent s-au strans 275 Ron. Am sunat si mi-au spus ca rezilierea este taxata pentru o optiune de internet ce avea valabilitate inca 4-5 luni dupa data la care am reziliat eu contractul. Nu m-au anuntat si le-am spus ca nu sunt de acord sa platesc acel lucru fiind o optiune si nefiind inclusa in contract. M-au tot sunat si aceleasi discutii le-am avut. Apoi au predat dosarul catre Top Factoring. Ei au tot timis in 2013 instiintari si nu am raspuns. Pe 12 feb 2014 primesc telefon de la Top Factoring si ma informeaza ca eu figurez 23 de luni cu abonament si ca am cerut rezilierea. Le-am spus ca nu aceasta a fost solicitarea mea si sa verifice inregistrarile. Ei spun ca nu tine de ei si ca ei recupereaza doar suma din acea factura. Nu am numar de inregistrare al convorbirii si fara el nu pot cere inregistrarea? Nu stiu daca mai exista in baza de date. Dar daca eu nu ma pot folosi de ea, atunci Vodafone se poate folosi pentru a dovedi in ce baza s-a reziliat contractul si s-a facut trecerea pe cartela, eu nedepunand cerere scrisa?

Cei de la Vodafone sustin ca cei de la Top Factoring au inteles gresit si de fapt eu platesc rezilierea unei optiuni de internet ce mai avea valabilitate inca 3-4 luni din momentul in care eu am reziliat abonamentul. Si fiindca acea oferta a fost legata de abonament s-a reziliat de la sine, neputand fi transferata pe cartela. Avend valabilitate contractuala (nu am semnat contract, telefonic a fost adaugata) 12 luni. Cand am sunat si am solicitat rezilierea contractului, operatorul destept nu mi-a spus ca o sa ma taxeze pentru acea reziliere de optiune, daca inchid abonamentul.
Nu mi se pare corect sa ma taxeze pentru o optiune care era legata de abonament si daca eu nu mai am acel abonament si ea are valabilitate peste perioada abonamentului ei sa ma taxeze.
Au dreptul sa faca acest lucru, legal?

Ce sa fac in aceasta situatie cel mai bine?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Felixya, utilizator
Cel mai recent răspuns: Felixya , utilizator 22:18, 21 Iunie 2014
Buna seara .
Probleme tot sunt cu firmele de telefonie mobila ,de tot felul.
Cu privire la problema dvs., nu are rost sa continuati asa .
Convorbirile telefonice cu acestia , desi acestia avertizeaza cand suni la *222 ca ne inregistreaza, de altfel alta ilegalitate , care incalca drepturile omului , nu valoreaza nimic din punct de vedere juridic .
Deci aveti doua solutii ca sa scapati de ei, respectiv sa achitati suma sau sa ii actionati in judecata , caz in care stiti ce urmeaza , avocati,bani, nervi,stres...
Sanse ati avea , dar asa cum am spus, cantariti bine avantajele si dezavantajele actiunii dvs. inainte de a actiona
Alegerea ea a dvs.
Cu stima,
Marius Bote .

Buna seara si multumesc pentru raspuns.
Mi-au trimis o notificare de foarte curand timp prin care ma informeaza ca vor da dosarul unei firme de avocatura. Nu am decat sa astept si am sa vad atunci cum procedez.

Dar, legal, ar putea ei castiga in aceasta situatie?
Daca au prevazut in contract acest lucru,da ,cam au sanse , daca nu angajati un avocat care sa va apere-asiste , si care sa ceara in instanta, anularea eventualelor clauzelor abuzive ale acestora din contractul de telefonie mobila,contrare legii, respectiv Codului civil.
Cu stima,
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Marius Bote, Practician in insolventa
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa reziliere contract vodafone emisa fara cererea mea Felixya Felixya Buna ziua. In data de 22 oct 2012 se incheiau cele 24 luni contractuale cu Vodafone pentru abonament si telefon. Pe data de 2 oct 2012 (aproximatie, nu mai ... (vezi toată discuția)
Problema vodafone Niclaudia Niclaudia Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau recomandare cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: Am abonament cu Vodafone de prin 2004. Nu am avut ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de telefonie rrocambole rrocambole In decembrie 2010 am incheiat un contract cu operatorul de telefonie pe o perioada de minim 2 ani. In aceasta perioada am fost sunat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)