avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... debutant prea mult timp
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

debutant prea mult timp

Buna ziua.
M-am angajat din martie 2007, la Directia de Administratie pentru Invatamantul Preuniversitar, ocupand prin concurs postul de arhivar I,studii medii (studenta anul 3,cursuri de zi).In iulie 2008 am absolvit facultatea de drept,specializarea administratie publica.Drept urmare a faptului ca eram licentiata in administratie publica,deci studii superioare, am cerut conducerii schimbarea postului.Pana la sf. lui septembrie, am ramas pe acelasi post, pe studii medii, dupa care am dat concurs pentru postul de inspector specialitate debutant, pentru ca mi s-a spus ca postul de arhivar nu a prevazut si debutantul,deci urmare a trebuit s-o iau de la zero,cu un salariu de aprox 580,iar din ianuarie 600 ron...
La 01.04.2009,intr-un final s-au scurs si cele 6 luni ca debutant,dar mi s-a spus sa mai astept,din ce motiv nu mi s-a explicat,desi exista un post vacant de inspector specialitate III.
Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in acest caz,ce spune legea?Au dreptul sa ma tina ca debutant o perioada mai lunga decat prevede legea, pentru personalul contractual bugetar,mai ales ca am foarte mult de pierdut si la salariu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters85081 , utilizator 09:42, 14 Aprilie 2009
Din moment ce perioada de debutant sa sfarsit si postul e deja, nu tr decat sa iti faca incadrarea pe postul respectiv, fa o adresa scrisa catre director si in baza la raspunsul dat te vei adresa organului superior, nu stiu exact cine e la voi si apoi la instanta pe contencios administrativ.
nu am facut nici o cerere catre director pt ca am vb cu seful de la resurse umane si apoi cu directorul institutiei si mi s-a spus sa mai astept,dar cat timp nu se stie...mi-as dori totusi sa stiu daca au voie sa ma tina ca debutant o perioada mai mare decat prevede legea si ce as putea sa fac sa grabesc putin lucrurile?!
Multumesc
Lg 188/1999 republicata
Art. 11 - (1) Funcţionarii publici sunt debutanţi sau definitivi.
(2) Pot fi numite funcţionari publici debutanţi persoanele care au promovat concursul pentru ocuparea unei funcţii publice de grad profesional debutant.
(3) Pot fi numiţi funcţionari publici definitivi:
a) funcţionarii publici debutanţi care au efectuat perioada de stagiu prevăzută de lege şi au obţinut rezultat corespunzător la evaluare;
b) persoanele care intră în corpul funcţionarilor publici prin concurs şi care au vechimea în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice de minimum 12 luni, 8 luni şi, respectiv, 6 luni, în funcţie de nivelul studiilor absolvite.

Secţiunea a 2-a
Perioada de stagiu

Art. 60 - (1) Perioada de stagiu are ca obiect verificarea aptitudinilor profesionale în îndeplinirea atribuţiilor şi responsabilităţilor unei funcţii publice, formarea practică a funcţionarilor publici debutanţi, precum şi cunoaşterea de către aceştia a specificului administraţiei publice şi a exigenţelor acesteia.
(2) Durata perioadei de stagiu este de 12 luni pentru funcţionarii publici de execuţie din clasa I, 8 luni pentru cei din clasa a II-a şi 6 luni pentru cei din clasa a III-a.
Art. 61 - (1) La terminarea perioadei de stagiu, pe baza rezultatului evaluării realizate, funcţionarul public debutant va fi:
a) numit funcţionar public de execuţie definitiv în clasa corespunzătoare studiilor absolvite, în funcţiile publice prevăzute la art. 14, în gradul profesional asistent;
b) eliberat din funcţia publică, în cazul în care a obţinut la evaluarea activităţii calificativul "necorespunzător".
(2) În cazul prevăzut la alin. (1) lit. b) perioada de stagiu nu constituie vechime necesară pentru ocuparea unei funcţii publice.

Eu zis ca ar trebui sa faci o adresa scrisa directorului si sa fii trecuta pe asistent III grad I clasa A, functie de executie, si sa iti faca trecerea la pana la virarea urmatorului salariu.
nu fac parte din categoria functionarilor publici ci a personalului contractual bugetar deci perioada ar fi de 6 luni,dupa care urmeaza concursul care se lasa asteptat deocamdata.
mai exista persoane incadrate ca si debutant dar perioada de 6 luni s-ar incheia peste 2 luni,iar eu ar trebui sa astept pana atunci,de ce nu inteleg,mai ales ca inainte de a trece pe alt post cu studii superioare ,am stat pe studii medii desi ar fi trebuit sa-mi transforme postul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de debut titi.udrescu titi.udrescu In luna Octombrie anul 2009 m-am angajat in cadrul unei institutii publice pe functia de consilier debutant cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ... (vezi toată discuția)
Pot sa ocup functia de sef serviciu? nusepoate nusepoate Am functia de Contabil- Primaria comuna- Func.Public Consilier Debutant cu studii S ( Trecerea de la contractual studii M pe functie publica S in august 2010 ... (vezi toată discuția)
Functie de executie debutant dumi32 dumi32 Buna ziua, as dori sa va intreb, in cazul personalului contractual cu functie de executie debutant, dupa cat timp va da examenul de trecere in gradul urmator. ... (vezi toată discuția)