avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea privind acceptul detinerii de animale companie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea privind acceptul detinerii de animale companie

Buna ziua,
as dori sa stiu prevederea legala privind acceptul detinerii de animale de companie,de toti locatarii din bloc.Exista vreo prevedere in acest sens?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eukyra1 , utilizator 09:56, 28 Ianuarie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gi-jane2 a scris:

niciuna

Multumesc.
Adica,sa inteleg ca in decursul celor 3 ani nu a avut nimeni de zis ceva la adresa cainelui,este f.cuminte,iubeste pe toata lumea,se joaca cu copii in curte,dar am un vecin(ca de obicei,intotdeauna exista exceptii),care nu iubeste animalele(nici oamenii).Ar putea face acest vecin plangere impotriva mea (sau animalului),la politie,ca nu am cerut acest acord?Am auzit deja atatea pareri,ca nu mai inteleg nimic.M-as bucura mult,sa pot tine cont de raspunsurile d-voastra.Ma intreb ce baza legala a avut administratorul cand ne-a cerut acest lucru.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Atentie daca este de talie mare si legea prevede sa il scoateti cu botnita este bine sa va conformati, la fel si deparazitarea, vaccinarile, etc.
Administratorul nu a avut o baza legala, ci probabil soaptele vecinului in ureche.
Nu poate exista asa ceva nici la nivelul asociatiei si nici la nivel local- primarie.
A, ca ne putem pune de acord la nivel de bloc ca nu ne luam ciobanesti caucazieni in apartamente, e altceva, insa nu va poate impune nimeni sa renuntati la caine.
Sigur ca daca ii aduceti vecinului un prejudiciu prin caine ca urla noaptea de ex ( ca al vecinilor mei) si omul nu se poate odihni, va poate actiona in judecata sau chema politia pt tulburarea linistii, dar iar e alta treaba.

Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Exista autoritati publice locale care din anumite ratiuni au dispus prin HCL regulament prin care se prevede conditiile de detinere animale de companie si diferite obligatii ce revin proprietarilor acestora
Deoarece obligatia redactarii normelor a revenit departamentului politiei de proximitate,care nu stapaneste termenul de animal de companie respectiv toate animalele pe care inteleg unii locatari sa le detina in proprietate,normele prevad obligatii aferente detinatorilor de caini
Cum autoritatea responsabila in redactarea normelor nu a cunoscut diferentele intre marime,agresivitate,a prevazut norme generale ,dar care au fost constatate inclusiv de catre instantele de judecata drept abuzive
In multe localitati HCL au fost atacate in instanta,petentii proprietari obtinand hotarari favorabile
Va multumesc mult pentru lamuriri.Ca o paranteza:catelul meu este de talie mijlocie,un labracock(labrador+coker),este f.cuminte,in casa niciodata nu latra,mai ales ca nu ramane singur,este f atasat de copii si de toti vecinii.L-am educat,nu dresat si toata lumea recunoaste ca este deosebit.Latra doar in curte cand intra un strain,dar si atunci doar ca o atentionare,chiar da din coada.De vaccinari si deparazitari nici nu incape-ndoiala,este la zi cu toate,avem carnet,doctor.Igiena,maxima,cand vine din curte se opreste direct la baie,sa spalam labutele..Am dat aceste detalii(nu o spun dar pentru ca e catelul meu),dar chiar este membru al familiei noastre,suntem f atasati,este dependent de noi....Iar vecinii,sau oricine ,daca nu iubeste animalele,sigur nu iubesc nici oamenii(cine e rau,e rau cu oricine si mereu gaseste motive...)
O seara placuta tuturor.

Alte discuții în legătură

Hotărâre de consiliu local: pentru a deține la bloc un animal de companie este necesar acordul scris al vecinilor. este legală o astfel de hotărâre? MarinicaDnc MarinicaDnc Buna ziua! Sunt din Timisoara si stau cu chirie intr-un aprtament. Acum cateva luni am \"adoptat\" un pisic de pe strada, urmand toate procedurile (facut ... (vezi toată discuția)
Animalele de companie in apartamente de bloc Ionescu15 Ionescu15 Ce lege stipuleaza regimul animalelor de companie la bloc? (vezi toată discuția)
Acord vecini animal de companie decs decs Buna ziua, Locuiesc la bloc, in sectorul 4. Imi puteti spune, va rog, daca este necesar acordul vecinilor pentru un animal de companie (caine de talie ... (vezi toată discuția)