1. - ce putere are o hotarare publicata in M.Of. ?
2. - un coleg imi spunea ca:
in cazul in care prevederile a 2 legi sunt contradictorii,
de ex.:
daca in M.Of se publica o hotarare privind salarizarea la institutii de stat,
iar prevederile celeilalte hotarari nu au fost abrogate, de ex.: cea a consilierilor juridici - privind acordarea sporului de confidentialitate,
atunci se acorda acel spor de confidentialitate.
Este corect ?
Colegul imi spunea ca acest spor de 15 % e prevazut in OG3/2006:
Art. 13. - (1) Sporul de confidentialitate se acorda personalului contractual din aparatul de lucru al Guvernului si al Ministerului Integrarii Europene in cuantum de pana la 15%, precum si personalului contractual din institutiile si autoritatile publice pentru care, prin acte normative specifice, se prevede acordarea acestui spor.
(2) Categoriile de personal contractual, cuantumurile sporului de confidentialitate si conditiile de acordare se stabilesc, in limitele prevazute de reglementarile in vigoare, de catre ordonatorii principali de credite, cu incadrarea in cheltuielile de personal prevazute in bugetul aprobat.
Colegul mi-a mai spus ca Ordonanta 3/2006 se aplica numai personalului contractual din institutiile bugetare, nu si functionarilor publici. De aceea, nu toata lumea primeste acest spor.
OG nr.3/2006 si-a incetat aplicabilitatea la data intrarii in vigoare a Legii nr.330/2009 Lege-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
Inseamna ca nu este informat la zi colegul meu.
In concluzie, inteleg bine ?
Din anul 2006, consilierilor juridici ( chiar daca sunt personalcontractual ) nu li se mai acorda sporul de confidentialitate ?