avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SEPARARE GAZE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SEPARARE GAZE

in asociatia noastra,din constructive,2 scari de bloc,fiecare cu 33 apartamente sunt alimentate de la un punct comun cu gaze.problema este urmatoarea:una din cele 2 scari ,vrea sa se separe,sa aiba propiul ceas,dar cealalta scara nu este de accord.
cum pot rezolva aceasta problema din punct de vedere al platii?
locatarii unei scari au tabel semnat cu accord in scris pentru separare si banii necesari,iar cealalta scara nu este de accord,dar are bani in fondul de reparatii!
in aceasta situatie,cum pot eu ca presedinte ,sa rezolv aceasta situatie,fara a avea problem sau eventuale reclamatii?
se poate rezolva si astfel?
multumesc anticipat celor care ma vor ajuta!
cristi,craiova.
Cel mai recent răspuns: udau_1966 , utilizator 13:26, 30 Ianuarie 2014
Pai tocmai asta spune, ca nu este normal ca unii sa se incalzeasca cu aragazul, sa plateasca putin la caldura, iar altii sa plateasca si mult la caldura, dar sa plateasca si gazele celor care se incalzesc cu aragazul.
Este exagerat de mult cota / persoana pentru consumul de gaze, tinand cont ca iarna creste factura fata de perioada de vara de cateva ori. E normal sa creasca pentru ca, in conditii de utilizare normala a gazelor pentru gatit, iarna se gateste mai mult decat vara, dar nu de cateva ori.

@udau_1966

Asa cum v-am spus, luati legatura cu Distrigaz sa vedeti daca tehnic se poate efectua lucrarea, apoi luati legatura cu firme acreditate de ANRE care va vor face oferte.
Strangeti cel putin 3 oferte si le discutati in comitetul executiv.

Banii pentru o asemenea lucrare se suporta de catre intreaga asociatie si ii puteti lua din fondul de reparatii.
Cui nu a contribuit cu bani la alimentarea fondului de reparatii, ii puneti suma ce-i revine pe liste.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
elga50, moderator
ce spuneti dumneavoastra,am facut.problema este:cum le retin banii legal,fara a avea probleme,stiind ca propietarii din cele 2 scari au consumat banii din fondul de repararatii?
intreb asta deoarece nu doresc sa am probleme din orice punct de vedere si eventuale interpretari propii!
dupa cum se stie ,lipsa de activitate ,duce la creatii propii,originale1
cu stima,cristi.
Pai pana va apucati de treaba, dati o decizie in comitetul executiv sa realimentati fondul de reparatii.
E vorba de gospodarirea asociatiei dv. Nu aveti de ce sa apara probleme daca vreti sa faceti o modernizare a condominiului.

Pana una-alta, mergeti la furnizor si solicitati in mod ferm separarea de masura pentru fiecare scara. Sigur, nu au sa va ofere un buchet de flori pentru aceasta initiativa, insa va spun ca este dreptul dvs. sa solicitati si obligatia furnizorului sa efectueze lucrarea pe cheltuiala sa. Nu stiu acum sa va spun baza legala, am sa ma informez, insa sunt destui, aici pe forum care stapanesc aceste lucruri.
Pe linia as. prop. in com. ex. puteti sa faceti niste calcule comparative privind consumul de gaze pentru perioada de iarna - vara pentru a se ajunge in mod documentat la concluzia ca una dintre scari consuma gaze, in perioada de iarna, cam de 2-3 ori mai mult decat in perioada de vara. Deci, demonstratie cu documente.
ce spuneti domniile voastre,am facut.dupa cum am spus anterior,am toate aprobarile luate.problema este ca locatarii celor 2 scari nu au suficienti bani in fondul de reparatii.intrebarea este:
cum le pot retine banii pentru a plati contravaloarea lucrarii de separare,fara ca eu sa nu am eventuale probleme ulterioare?
cu stima,cristi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare adunare generala -contorizare gaze yotantzy yotantzy Buna seara, Am o intrebare : In A.D.G. din vara s-a luat hotararea contorizarii individuale pentru gaze ,instalatia pana la usa proprietarului o plateste ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Contoare caldura si gaze ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un bloc din capitala. Am luat legatura cu administratorul pentru ca as dori sa imi montez repartitoare ... (vezi toată discuția)